BONUS PRED SKUPŠTINOM PO HITNOM POSTUPKU: Profesionalnim vojnicima,  policajcima i BIA po 10.000 do kraja godine
Foto: Shutterstock/Ilustracija

nOVAC OBEZBEĐEN

BONUS PRED SKUPŠTINOM PO HITNOM POSTUPKU: Profesionalnim vojnicima, policajcima i BIA po 10.000 do kraja godine

Društvo -

BEOGRAD - Vlada Srbije obezbedila je u budžetu za 2017. sredstva za isplatu bonusa za pripadnike sektora bezbednosti u iznosu od po 10.000 dinara, koji će biti isplaćen do kraja godine.

To je predviđeno dopunom Zakona o budžetu za 2017. godinu, koja je upućena Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u petak rekao da je sa Vladom Srbije dogovoreno da pre kraja godine svim profesionalnim pripadnicima Vojske Srbije, zaposlenima u sektoru bezbednosti, a to su policija i BIA, bude isplaćen bonus od 10.000 dinara.

U razlozima za donošenje zakona navodi se da su se, zahvaljujući fiskalnom prostoru koji je kreiran merama fiskalne konsolidacije u prethodne tri godine, a u sklopu aranžmana sa MMF, stvorile mogućnosti da na osnovu odluke Vlade Srbije zaposlenima kod korisnika sredstva iz državnog budžeta izvrši isplata jednokratnog iznosa.

Predloženo je da dopuna Zakona o budžetu za 2017. stupi na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Shutterstock/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Smeta li NATO saradnja Srbije sa Rusima? Novinar Kurira pitao Stoltenberga ono što drugi nisu smeli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track