TRAGEDIJA MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Beogradski lekari odbacuju optužbe za smrt dečaka!
Foto: Privatna Arhiva

Istraga

TRAGEDIJA MALOG RADENKA NIKODINOVIĆA (8): Beogradski lekari odbacuju optužbe za smrt dečaka!

Društvo -

Radenko je 2. oktobra prošle godine polomio ruku i prvo je primljen u Opštu bolnicu Loznica. Stanje mu se pogoršalo i preminuo je u Beogradu šest dana kasnije

Branioci dvojice lekara iz Instituta za majku i dete u Beogradu osumnjičenih za smrt malog Radenka Nikodinovića dostavili su Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici primedbe na nalaz sudskomedicinskog veštačenja sudskomedicinskog odbora novosadskog Medicinskog fakulteta.

- One se odnose na prvi opšti nalaz, gde je istaknuto da ima propusta i lekara Instituta. Nadamo se da ćemo odgovor sudskomedicinskog odbora ovog puta dobiti mnogo brže nego prethodnog puta - rekao je Zoran Nestorović, v. d. javnog tužioca.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Loznici pre dve sedmice završena su nova saslušanja u sklopu proširene istrage u slučaju smrti osmogodišnjeg Radenka. Tada su u svojstvu osumnjičenih saslušana dva doktora, dečji ortoped i vaskularni hirurg, a kao svedok i mikrobiolog, svi sa Instituta za majku i dete iz Beograda.

Loznički ortoped dr Dobrivoje Bojanić, protiv koga je Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela nesavesnog pružanja lekarske pomoći, osumnjičen je ranije u ovom slučaju. Radenko je 2. oktobra prošle godine polomio ruku i prvo je primljen u Opštu bolnicu Loznica. Stanje mu se pogoršalo i preminuo je u Beogradu šest dana kasnije.

T. Ilić - Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PRUŽI RUKU: Kako smo po najhladnijem danu od početka zime ugrejali naše sugrađane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track