PRIZNANJE UNS-A: Ljubica Gojgić treća dobitnica nagrade Aleksandar Tijanić
Foto: Fonet Nenad Orevic

počast za borbenost u novinarstvu

PRIZNANJE UNS-A: Ljubica Gojgić treća dobitnica nagrade Aleksandar Tijanić

Društvo -

BEOGRAD - Urednica emisije „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodina Ljubica Gojgić treća je dobitnica nagrade „Aleksandar Tijanić“ koju Udruženje novinara Srbije (UNS) svake godine dodeljuje za borbenost u novinarstvu, saopštilo je UNS.

"Koleginica Gojgić je za 25 godina novinarskog rada stekla prestiž i kredibilitet u javnosti, kao i nepodeljeno poštovanje u profesiji. Njen pristup novinarstvu odlikuje se temeljitošću i borbenošću i lišen je svake političke ostrašćenosti. Ona danas predstavlja najbolje u srpskom novinarstvu zbog lojalnosti zanatu umesto političkim projektima“, stoji u obrazloženju žirija nagrade.

Ljubica Gojgić je počela karijeru u Radio Indeksu, bila je novinarka NIN-a i urednica u Informativnoj redakciji B92, a naročito se istakla kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala. Dobitnica je nagrada Dimitrije Davidović (UNS) i Stanislav Marinković (Danas).

Nagradu Aleksandar Tijanić Ljubici Gojgić dodelio je žiri u sastavu Slavoljub Đukić, Ljiljana Smajlović, Nenad Stefanović i Zara Tijanić.

Nagrada će Ljubici Gojgić biti uručena 21. decembra u Pres centru UNS-a, stoji u saopštenju UNS.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track