Stefanović posle nasilja u niškoj gimnaziji: Roditelji, ne može policija da vam vaspitava decu!
Foto: Marina Lopičić

Ministar posetio Svrljig

Stefanović posle nasilja u niškoj gimnaziji: Roditelji, ne može policija da vam vaspitava decu!

Društvo -

SVRLJIG - Povodom jučerašnjeg napada dvojice učenika (17) na vršnjaka u Gimnaziji "9. maj" u Nišu, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas rekao u Svrljigu da Srbija nije država u kojoj će policija vaspitavati decu.

Ministar je izjavio da je najvažnije da se roditelji stimulišu da vaspitavaju svoju decu i da se "podigne njihova svest".

"Mi nismo policijska država i država u kojoj će policija vaspitavati našu decu. Ukoliko vi pustite dete do njegove 16 ili 17 godine, ne možete da očekujete da će u njegovoj 16 ili 18 godini policija doći da ga nauči da bude pristojno, dobro i lepo vaspitano", rekao je Stevanović na otvaranju novih prostorija Policijske stanice u Svrljigu.

On je rekao da se ne može očekivati ni od jedne institucije posebno da vaspitava decu, ali da je važno da na tome svi zajedno rade - porodica i škola i državne ustanove.

Stefanović je dodao da su njegovo ministarstvo i Ministarstvo prosvete "pokrenuli edukaciju učenika" četvrtih i šestih razreda u okviru koje se razgovara o nasilju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: HRVATIMA PRETI 12 GODINA ROBIJE? Tužilaštvo odlučuje šta će biti sa huliganima sa derbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track