POVLASTICE: Pomoć majkama s troje i više dece
Foto: Promo

Veliki projekat Pokreta Tri plus

POVLASTICE: Pomoć majkama s troje i više dece

Društvo -

Brojne kompanije su podržale Ponosnu karticu „Cena minus za 3+“, kojom su omogućeni izuzetni popusti za porodice s više dece

Pokret za decu Tri plus pokrenuo je inicijativu za davanje povlastica porodicama s troje i više dece.

Pored peticije za formiranje održivog demografskog fonda iz kog bi se isplaćivale naknade za majke s troje dece do punoletstva najmlađeg deteta i penzije za majke četvoro i više dece, koja se sprovodi u celoj Srbiji, pokret je dopisom svim lokalnim samoupravama predstavio projekat Parking 3+. Cilj je da one donesu odluku o besplatnom parkingu za porodice s troje i više dece ukoliko se parking naplaćuje, ili obeleže mesta namenjena ovim porodicama ukoliko se parking ne naplaćuje.

foto: Promo

Pokret za decu Tri plus predočio je projekat Ponosna kartica „Cena minus za 3+“, koji bi se, takođe s lokalnim samoupravama, realizovao tokom 2018. i njime bi se pokazalo da porodice s više dece nisu same, već da smo kao društvo voljni da nas bude što više i da se tako suprotstavimo beloj kugi. Brojne kompanije koje su već potpisale ugovor s pokretom pokazale su da su društveno odgovorne, baš kao i lokalne samouprave koje su podržale projekat poput Čačka, Loznice, Medijane, Niške Banje, Čajetine, Opova i Nove Varoši.

Na sajtu pokreta za decu Tri plus od 1. januara će moći da se vidi koje su sve firme i u kojim gradovima odobrile popuste.

M. B. - Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track