MUP OTVORIO SOS TELEFON ZA POLICAJCE: Celodnevna pomoć za sve koji pomisle da naškode sebi ili drugima
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

psihološka pomoć

MUP OTVORIO SOS TELEFON ZA POLICAJCE: Celodnevna pomoć za sve koji pomisle da naškode sebi ili drugima

Društvo -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije otvorilo je SOS telefon za policajce za hitnu psihološku pomoć u izuzetno stresnim situacijama, saopštilo je danas Strukovno udruženje policije. Kako se navodi, u pitanju je telefonska linija koja je dostupna neprekidno, sedam dana, u nedelji a uvedena je u okviru Odeljenja za psihološku prevenciju i selekciju MUP-a Srbije.

Hitna psihološka pomoć namenjena je zaposlenima MUP-a koji pomišljaju na samoubistvo, nameravaju da počine nasilje u porodici ili drugi oblik nasilja, za one koji su doživeli gubitak člana porodice ili bliske osobe ili su doživeli razočarenje visokog intenziteta.

Takođe ga mogu koristiti i ljudi koji se osećaju izrazito tužno, nesrećno, uznemireno, bespomoćno ili očajno.

"Zamišljeno je da uloga psihologa i socijalnog radnika bude da pruži prvu psihološku pomoć zaposlenima u izrazito stresnoj situaciji a ne da rešava konkretne probleme", navodi se u saopštenju.

Strukovno udruženje policije dodalo je da za sva pitanja koja nisu iz domena hitne psihološke podrške u izrazito stresnim situacijama zaposleni mogu zakazati razgovor s psihologom ili socijalnim radnikom u prostorijama Odeljenja za psihološku prevenciju svakim radnim danom.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURUR TV VESTI! SRBIJA NE ODUSTAJE OD MLADIĆA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track