PREGLEDAJTE SE BESPLATNO: U nedelju nastavak akcije preventivnih pregleda
Foto: Zorana Jevtić

Ministarstvo zdravlja poziva građane

PREGLEDAJTE SE BESPLATNO: U nedelju nastavak akcije preventivnih pregleda

Društvo -

BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da u nedelju 24. decembra u svojoj lokalnoj zdravstvenoj ustanovi, obave preventivni pregled, koji ovog puta podrazumeva oftalmološki pregled, UZ abdomena i proveru triglecirida i holesterola.

Preventivni pregledi se mogu uraditi od 8 do 16 sati u 98 zdravstvenih ustanova širom Srbije, a za pregled mogu uraditi i građani koji iz bilo kog razloga nemaju zdravstveno osiguranje.

Ovo je četvrta akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju organizuje Ministarstvo zdravlja, u okviru kojih je, do sada, pregledano više od 50.000 građana.

foto: Dado Đilas/Ilustracija

Od tog broja, njih oko 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Ovog puta besplatni preventivni pregledi neće biti organizovani na najvećem delu teritorije Vojvodine, jer je u nedelju, 24.decembra Badnji dan za vernike koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

Sledeća akcija besplatnih preventivnih pregleda na teritoriji cele Srbije biće organizovana sredinom januara sledeće godine.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Dr Kurir sa dr Jankom Samardžićem o (ne)opravdanoj upotrebi antibiotika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track