STEFANOVIĆ: Preduzete sve mere za bezbednu Novu godinu, MUP i BIA dežurni 24 sata
Foto: Beta/Milan Obradović

poseban štab prati novogodišnja i božićna dešavanja

STEFANOVIĆ: Preduzete sve mere za bezbednu Novu godinu, MUP i BIA dežurni 24 sata

Društvo -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da su preduzete sve mere kako bi građani Srbije i brojni turisti u našoj zemlji mogli bezbedno da provedu praznike.

Stefanović je podsetio da je, za borbu protiv terorizma formiran, pre par godina, štab koji prati sve slučajeve ekstremizma i terorizma na teritoriji Republike Srbije, a da je uspostavljen i poseban štab koji će pratiti novogodišnja i božićna dešavanja.

foto: Beta

"Imamo ogroman broj turista ne samo u Beogradu, već celoj zemlji. Imamo veliki broj stranih, ali i naših državljana koji dočekuju Novu godinu na ulicama i trgovima. Razgovarali smo sa gradonačelnicima velikih gradova i predsednicima opština, i ukazali im koje su to dobre mere koje mogu, ne invazivno, ne previše drastično, da primene, a da na dodatni način zaštite bezbednost građana", kazao je on.

Stefanović je kao primer mera kojima se onemogućava da neko zloupotrebi praznične dane, naveo betonske žardinjere, koje, kako kaže, mogu da izgledaju veoma lepo, a mogu da zaustave saobraćaj, odnosno da spreče da neko ne uđe kolima u pešačku zonu.

Najavio je da će štab MUP-a i BIA imati posebno dežurštvo i da će raditi 24 sata tokom predstojećih praznika, te pratiti sve aktivnosti i neće dozvoliti ugrožavanje bezbednosti Srbije.

"Veoma pažljivo pratimo sva dešavanja u našoj zemlji. Mogu da kažem da Republika Srbija stoji veoma stabilno i bezbedno, situacija u našoj zemlji je mirna. Nadam se da će i građani tome doprineti“, istakao je Stefanović.

On je uputio poruku građanima da ne koriste vatreno oružje, ne sedaju za volan pod uticajem alkohola i doprinesu da ovo budu dani kada će se veseliti i lepo proslaviti sa porodicama, bez da nanose štetu sebi i drugima.

Stefanović je kazao da je, što se terorizma tiče, to problem koji nikada ne smete da posmatrate olako, kao i da se Srbija prema tome odgovorno ponaša.

"Razmena podataka sa drugim partnerima je ključna stvar i samo tako možete da dođete do potrebnih informacija. Jedna zemlja sama to ne može, koliko god da je velika. Mere koje se primenjuju, moraju neprestano da se primenjuju“, objasnio je on.

Stefanović je poželeo građanima Srbije da u 2018. imaju više razloga za osmeh. "Voleo bih da u 2018.mogu da osete kako oni napreduju sa svojom državom i da novogodišnje i božićne praznike provedu u m

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Milan Obradović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track