ON JE MILORAD, BEOGRADSKI DEDA MRAZ VEĆ 20 GODINA: Ima jaku poruku za sve
Foto: Damir Dervišagić

ON JE MILORAD, BEOGRADSKI DEDA MRAZ VEĆ 20 GODINA: Ima jaku poruku za sve

Društvo -

Poslednjih 20 godina turisti, ali i građani Srbije koji novogodišnje praznike provode u srcu prestonice, imali su priliku da upoznaju Deda Mraza. Ne znamo da li je zaista on pravi, ali je zasigurno naš - Milorad, beogradski Deda Mraz

U crvenom kaputu, sa velikom vrećom na leđima, dugačke bele brade, Deda Mraz izmamljuje osmehe prolaznika, slika se s mališanima, ali i sa svima koji to od njega traže.

- Umorim se, jer ovde u Knez Mihailovoj ulici boravim po 12 sati dnevno. Slikam se sa svima po ceo dan, pričam s ljudima, decom, časte me simbolično i to mi je jedina zarada - kaže Milorad, elektroinženjer u penziji, i dodaje da 20 godina obavlja „posao“ Deda Mraza, najviše zbog ljubavi prema deci.

S obzirom na to da to radi godinama svake zime, pamti da je devedesetih bilo drugačije i za Deda Mraza.

- Tih godina bilo je opasno, ružno i tužno. Petarde su pucale na sve strane, a ulica je bila kao dimna zavesa. Srećom, sada se ne bacaju toliko - priča nam beogradski Deda Mraz.

Prema njegovim rečima, bilo je i neprijatnih situacija, ali on to ignoriše i pamti samo lepe momente.

- Mnogo je dobre dece. Govore mi iskreno svoje želje, uglavnom su skromni, žele lutke, crtane filmove, ali ima i onih koji traže mobilne telefone, a ja se našalim pa kažem: „To Deda Mraz nema u ponudi, samo igračke“ - navodi naš sagovornik.

Pitali smo Deda Mraza šta bi on poželeo građanima Srbije:

- Želim svim građanima dobro zdravlje. Za mlade je najvažnije da se školuju, obrazuju i ostanu u ovoj zemlji.

Mina Branković

Razne želje

I GOSPOĐE BI U KRILO

foto: Damir Dervišagić

Beogradski Deda Mraz primećuje da u prethodnih nekoliko godina ima znatno više ljudi na ulicama tokom novogodišnjih praznika nego ranije, ali i čudnih želja.

- Tokom svih ovih godina, bilo je raznih želja i situacija. Ima i neumesnih starijih gospođa, koje traže da sednu Deda Mrazu u krilo. Malo teže ispunjavam te želje - priča kroz smeh Milorad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track