GENERAL DIKOVIĆ POSLE ODBIJENE VIZE SAD: Nisam počinio, niti naredio ijedan zločin!
Foto: Zorana Jevtić

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije

GENERAL DIKOVIĆ POSLE ODBIJENE VIZE SAD: Nisam počinio, niti naredio ijedan zločin!

Društvo -

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković negirao je danas da je počinio ili naredio bilo koji zločin za vreme rata na Kosovu i istakao da je, naprotiv, sve učinio da do njih ne dođe.

Nijedan zločin niti sam počinio ili naredio, niti sam na bilo koji način učinio da do zločina dođe, rekao je Diković tokom posete Spomen-sobi kosmetskim žrtvama.

Inače, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković nije danas želeo da komentariše odbijanje Ambasade SAD u Beogradu da mu izda vizu za odlazak na Konferenciju načelnika GŠ o borbi protiv nasilnih ekstremističkih organizacija.

foto: Zorana Jevtić

Diković, koji je posetio Spomen-sobu kosmetskim žrtvama, rekao je da to nije mesto na kome treba postavljati pitanja bilo koje vrste, osim onih o žrtvama i porodicama.

- Ne bih želeo ni o čemu drugom sada da pričam. Nemojte, zaista, trenutak je takav, mogao bih reći nešto što nije ni lepo niti bi bilo na nivou dužnosti na kojoj se nalazim, pričati o američkoj vizi sada nije zgodno i ne bih to želeo - rekao je Diković novinarima.

On je dodao da je pred Bogom, važno reći da sve majke jednako plaču, sve žrtve treba da dođu do istine, svi treba da budu zadovoljeni. "Borimo se za naše srpske majke, a žalimo za svim žrtvama, posebno nevinim.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da "nije jasno" zašto je general Diković odbijen za vizu u SAD, kao i da se radi o hrabrom i časnom oficiru kojim se Vojska Srbije ponosi, te da ništa u njegovom ratnom putu i žitvotu ne može biti razlog da ne dobije vizu SAD.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PSIHIJATRI REŠETALI ZORANA MARJANOVIĆA! Evo kako je odgovarao na njihova pitanja i šta misli o Jeleninom ubistvu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track