ŽELEZNIČKA ŠKOLA NIJE NA PRODAJU: Mihajlovićeva i Šarčević: Greška, rešiće se
Foto: Ministarstvo građevine i saobraćaja

potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva

ŽELEZNIČKA ŠKOLA NIJE NA PRODAJU: Mihajlovićeva i Šarčević: Greška, rešiće se

Društvo -

VRANJE - Železničko-tehnička škola u Beogradu ne može se prodavati, rekla je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i poručila da se nada da će taj slučaj biti rešen.

Na pitanje kako je moglo da dođe do toga da se zbog srpskih železnica stavi na licitaciju Železničko-tehnička škole, Mihajlović kaže da je to pitanje za Ministarstvo prosvete, kojem ta škola i pripada.

"Ne znam do kakve je greške došlo", rekla je Mihajlović.

Napominje, međutim, da se taj slučaj ipak ne može porediti sa nedavnim slučajem Saobraćajnog instituta CIP, takođe zbog dugova železnice.

Objasnila je da je CIP zavisno preduzeće i ćerka firma Železnica Srbije ad, što je potpuno druga stvar, te da je država reagovala i tada i sprečila prodaju.

"Škola pripada Ministarstvu prosvete i koliko sam čula ministra prosvete, iz medija, došlo je do grešaka u knjigama i verujem da će to da se reši. Svakako da se škola kao škola ne može prodavati", poručila je Mihajlović.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je u pitanju greška do koje je došlo prilikom podele srpskih železnica na četiri preduzeća.

"U suštini, ta podela nije dobro odrađena. Nas je Pravobranilišvo Srbije izvestilo odmah, mi smo u ponedeljak uložili prigovor da se to ne desi. Došlo je do previda", rekao je Šarčević novinarima.

Dodao je da je razgovarao sa upravom Železnica Srbije i da su zaposleni iz njegovog ministarstva imali sastanak sa ministarkom Mihajlović.

Objekat Železničko-tehničke škole oglasio je na prodaju javni izvršitelj da bi namirio dugove Železnica Srbije prema petoro zaposlenih, koji su tu firmu tužili i na sudu dobili spor zbog neizmirenih nadoknada za putne troškove i smenski rad.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: OSMI DAN OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Otkrivamo šta je prethodilo likvidaciji!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track