(FOTO) VUČIĆ NA PROSLAVI INSTITUTA DEDINJE: Verujem u Dedinje 2, nastavićemo ulaganja u zdravstvo
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

obeležavanje godišnjice Instituta za kardiovaskularne bolesti

(FOTO) VUČIĆ NA PROSLAVI INSTITUTA DEDINJE: Verujem u Dedinje 2, nastavićemo ulaganja u zdravstvo

Društvo -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost izgradnje "Dedinja 2" i istakao da će država nastaviti da ulaže u zdravstvo, na temelju dobrog stanja javnih finansija.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Ne želim danas da obećam nešto što ne možemo da uradimo, ali verujem da ćemo imati snage da uđemo u izgradnju 'Dedinja' 2", rekao je predsednik Srbije novinarima, nakon svečanosti obeležavanja godišnjice Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Shvatio je, kaže, koji su zadaci države u toj oblasti i da treba i dalje da se ulaže u zdravstvo još više.

Kako je primetio, tome u prilog ide i činjenica da je u januaru ostvaren suficit 22,1 milijarde umesto predviđenih 13 milijardi, te da je čak i deo povraćaja PDV-a koji je trebalo da bude vraćen u februar, vraćen u januaru.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Javne finansije stoje, ne samo i dalje dobro, već i još bolje i verujem da ćemo imati dovoljno mogućnosti da ulažemo u zdravstvo, da pomažemo deci, starima, bolesnima...", poručio je predsednik.

"Guraćemo koliko možemo samo se nadamo da neće dolaziti zahtevi sa svih strana da uradimo sve što u prethodnih 50 godina nije dotaknuto i da baš sve mora da padne u narednih godinu, dve ili tri", dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track