MIHAJLOVIĆEVA SA AMBASADOROM KATARA: Pričali o sporazumu o vazdušnom saobraćaju
Foto: Beta/Mileta Mirčetić

proširenje saradnje

MIHAJLOVIĆEVA SA AMBASADOROM KATARA: Pričali o sporazumu o vazdušnom saobraćaju

Društvo -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Zorana Mihajlović danas je sa amabsadorom Katara u Srbiji Mubarakom bin Fahad Džasim Mohamed Al Tanijem razgovorala o potpisivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između dve zemlje i infrastrukturi.

"Odnosi Srbije i Katara su sve bolji, kao i saradnja sa nacionalnom avio kompanijom Katara. Srbija je odobrila sedam direktnih linija nedeljno između Beograda i Dohe, a verujem da ćemo uskoro potpisati i Sporazum o vazdušnom saobraćaju čime bismo dodatno učvrstili saradnju dve zemlje u ovoj oblasti", kazala je Mihajlović.

Ona je prihvatila zvaničan poziv ambasadora Katara za učešće na "Doha forumu", najznačajnijoj političko – ekonomskoj konferenciji koja okuplja političare, privrednike, predstavnike akademske zajednice, eksperte i civilno društvo iz celog sveta koji se održava u decembru, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Verujem da će 'Doha forum' biti dobra prilika kako za potpisivanje Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Katara, tako i za bilateralne susrete sa resornim ministrima zarad daljeg jačanja saradnje naše dve zemlje", rekao je ambasador Katara.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Beta/Mileta Mirčetić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track