ZIMA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Ledeni talas sledeće nedelje uz SNEG i u gradovima! A EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE U MARTU!
Foto: EPA

PROGNOZA TA FEBRUAR I MART

ZIMA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA: Ledeni talas sledeće nedelje uz SNEG i u gradovima! A EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE U MARTU!

Društvo -

Prolećne temperature usred januara prevarile su nas da je zimi došao kraj! Ona se vraća i to sa snegom i jutarnjim mrazevima.

U Srbiji će sutra u jutarnjim satima mestimično biti slab mraz i magla koja ce se ponegde u nižim predelima zadržati i pre podne, a tokom dana biće pretežno oblačno, ali bez padavina, samo jos ujutru na jugoistoku sa slabim snegom, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab vetar, južnih i istočnih pravaca. Jutarnja temperatura biće od - 4 do jedan stepen, a najviša dnevna od 4 do 8 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno ali bez padavina uz slab istočni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko jedan, najviša dnevna oko 6 stepeni.

foto: AP/Ilustracija

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, biće oblacno, u utorak na severu i zapadu sa susnežicom i snegom (uz stvaranje snežnog pokrivaca), u ostalim krajevima sa kišom.

Prognoza za februar, Foto: Printscreen AccuWeather
Prognoza za februar, Foto: Printscreen AccuWeatherfoto: Printscreen AccuWeather

U sredu susnežica i sneg u većini mesta uz dalje povećanje visine postojećeg snežnog pokrivaca a u centralnim i južnim krajevima formiranje.

U Timočkoj Krajini uz nešto višu temperaturu uslovljenu fenskim efektom ocekuje se kiša. U četvrtak prestanak padavina, prvo na severozapadu i zapadu. Zatim uglavnom suvo i uz manji porast temperature.

foto: Nebojša Mandić

Što se tiče prognoze za mart, početkom meseca očekuje nas hladan period, sa jutarnjim mrazevima ispod nule.

foto: Printscreen AccuWeather

Prosečna maksimalna temeperatura tokom prve dve nedelje ovog poslednjeg zimskog meseca iznosiće oko 8 stepeni.

foto: Printscreen AccuWeather

Zatim nas očekuje kišni period uz nešto niže temperature za ovo doba godine.

Sam početak proleća stiže sa 15-ak stepeni i uz kišu.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASLOV (KURIR TV) SVI SE SEĆATE PRIČIČE O GRTALICI! "Ljuta mašina" stigla je i na Zlatibor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track