ZUKORLIĆ APELUJE NA DRŽAVU: Spasite 11 državljana Srbije iz logora na tromeđi Sirije, Iraka i Turske
Foto: Filip Plavčić

posledice rata

ZUKORLIĆ APELUJE NA DRŽAVU: Spasite 11 državljana Srbije iz logora na tromeđi Sirije, Iraka i Turske

Društvo -

Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece, a on apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih spasu i omoguće povratak u zemlju.

Zukorlić je za Tanjug rekao da je, na osnovu uvida u spisak imena tih žena I dece, gotovo izvesno da su oni sa područja Sandžaka, a veruje i da su oni članovi porodica bivših boraca ISIS-a.

"Deca, međutim, nisu nizašta kriva i zato ih, pre svega iz humanitarnih, ali I svih drugih razloga, treba spasiti", kaže Zukorlić.

Veruje da postoje problemi kako doći do njih, ali veruje, kaže, i da je to moguće u saradnji sa državnim organima Republike Turske.

Logor u kojem oni nalaze je pod kontrolom kurdskih snaga I u "očajnim uslovima", prema informacijama kojima on raspolaže.

"Pozivam nadležne državne organe da se maksimalno založe i preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi tih 11 državjana Srbije bilo vraćeno u zemlju", kaže Zukorlić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Filip Plavčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) 30.000 DINARA MESEČNO PUNIH 10 GODINA! Evo koje majke mogu da se nadaju novčanoj pomoći države

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track