5.000 I ZA PENZIONERE VAN SRBIJE: Vlada zahvalna tim ljudima što su penziju zaradili u Srbiji
Foto: Aleksandar Jovanović

Ministarstvo za rad

5.000 I ZA PENZIONERE VAN SRBIJE: Vlada zahvalna tim ljudima što su penziju zaradili u Srbiji

Društvo -

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će 5.000 dinara pomoći biti isplaćeno tokom ovog meseca i penzionerima kojima mesto prebivališta nije Srbija.

"Na direktan nalog premijera Vučića, Vlada Srbije donosi odluku da se i svim penzionerima koji su penziju zaradili u Srbiji, a žive van teritorije naše zemlje takođe isplati pomoć od 5.000 dinara. Na ovaj način premijer je u ime vlade i čitavog društva želeo da izrazi zahvalnost što su svi ovi ljudi zaradili penziju u Srbiji i što su i oni doprineli da Srbiji ipak bude bolje", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

On je prilikom obilaska Kluba za stare u Starom Gradu rekao da će pomoć biti isplaćena za oko 50.000 penzionera i da su sredstva obezbeđena iz redovnog poslovanja PIO fonda.Zahvaljujući boljem radu Fonda i daleko boljoj uplati doprinosa, koji su ove godine za 13,4 milijardi dinara veći od planiranog, možemo da isplatimo i ovu nadoknadu, naglasio je Vulin.On je istakao da će biti dodeljeno oko 289 miliona dinara i da će taj novac penzioneri dobiti tokom decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track