icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Rehabilitacija

Penzioneri, javite se za besplatne banje

Društvo 15.03.2013. 14:12h
Pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren do 31. marta, imaju svi penzioneri čije su penzije niže od 23.571 dinara

BEOGRAD - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje poziva penzionere da se jave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.

 

Kako se navodi u saopštenju, pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren do 31. marta, imaju svi penzioneri čije su penzije niže od 23.571 dinara.

 

Uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina "poljoprivrednog" staža osiguranja.

 

Kako se navodi, odlukom Upravnog odbora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za to je izdvojeno 302,4 miliona dinara, sto je 0,1 odsto prihoda ostvarenih od doprinosa, a sredstva će se raspodeliti filijalama, prema broju korisnika.

 

Na rehabilitaciju će otići oko 10.260 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera svih kategorija.

 

Uz prijavu prilaže se i penzijski ček za januar ili februar 2013. godine, dokaz o visini penzije ostvarene međunarodnim ugovorima, fotokopija lične karte, postojeća medicinska dokumentacija i potpisana izjava o drugim licnim primanjima i da u poslednjih pet godina nisu kpristili rehabilitaciju o trošku Fonda.

 

Besplatan boravak uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda, dodaje se u saopštenju Fonda.

 

Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

 

Prijave se podnose opstinskim organizacijama penzionera, prema mestu prebivalista, a korisnici sa Kosova i Metohije ispostavi ili filijali Fonda u mestu prebivališta.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...