Japanski vatrogasci stižu u Srbiju

Beograd domaćin CTIF-a

Japanski vatrogasci stižu u Srbiju

Društvo -
Građani Srbije uskoro bi mogli da posmatraju spektakularne vežbe japanskih vatrogasaca, koje su ništa manje originalne i živopisne od akcija tradicionalnih boraca nindža ili borbi sumo rvača

BEOGRAD - Beograd će od 17. do 19. septembra naredne godine biti domaćin CTIF-a, međunarodne organizacije koja koordinira rad dobrovoljnih vatrogasnih organizacija iz 40 zemalja, među kojima je niz evropskih zemalja, Japan i SAD.

Treći susret Komisije CTIF-a pod nazivom "Žene u zaštiti i spasavanju" održan je početkom aprila u Beogradu, rekla je potpredsednica Vatrogasnog saveza Srbije Ružica Belanović. Organizator tog sastanka je bio Vatrogasni savez Srbije.

Prema njenim rečima, Vatrogasni savez Srbije je poslednjih godina mnogo pažnje posvetio proširenju međunarodne saradnje, tako da je CTIF odlučio da naredni domaćin Skupštine te međunarodne organizacije bude Beograd.

Tako bi građani Srbije uskoro mogli da posmatraju spektakularne vežbe japanskih vatrogasaca, koje su ništa manje originalne i živopisne od akcija tradicionalnih boraca nindža ili borbi sumo rvača.

Srpski vatrogasci bi mogli i da odlaze na obuku u Japan, a i Japanci da dolaze u naše centre obuke i razmenjuju iskustva s vatrogascima Srbije.

Trećem susretu CTIF-a u Beogradu iz Japana je učestvovala visoka delegacija Štaba za bezbednost te države.

Visoku japansku delegaciju, Tadajukia Aojamu, Hirošia Fukućia i Jumiko Tanigući je nakon završetka rada konferencije primio pomoćnik ministra i načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić. Na sastanku su razmenjena iskustva u borbi s prirodnim nepogodama i drugim vanrednim situacijama.

Japanski funkcioneri posetili su i Vatrogasnu brigadu Beograda i na delu videli naše vatrogasce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track