Cepter: Voda u Srbiji je otrovna, ne pijte je!
Foto: Marina Lopičić

Dramatično: Tajkun izgubio razum?!

Cepter: Voda u Srbiji je otrovna, ne pijte je!

Društvo -
Ovde nema čiste vode, nema! Vodom iz česme može jedino pod da se pere, ali ne i ruke... Česmovača je otrov u kući i može da ošteti mozak i izazove slepilo, tvrdi Filip Cepter

BEOGRAD - Zaneo se u priči.Sva hrana i voda u Srbiji su zatrovani, tvrdi Filip Cepter, najbogatiji Srbin i vlasnik kompanije „Cepter“, na promociji najnovije kolekcije šerpi.- Danas niko ne može da kaže da nije istina da nas svaki udisaj, svako parče hrane, svaka čaša vode vodi ka samoubistvu. Voda je još najgora. Imam iskustvo s vodom ovde, sa onom u Monaku, u Italiji, Švajcarskoj... Ovde nema čiste vode, nema! Vodom iz česme može jedino pod da se pere, ali ne i ruke, ni da se koristi za tuširanje i kuvanje. Flaširana voda isto tako... Niko nam nije rekao da je sodijum-fluorid, opštepoznat kao otrov protiv miševa, u svakoj česmovači. Oko 50 odsto flaširane vode u Srbiji dolazi iz česme s dodatkom materije išedol, koja izaziva kancer, što je kriminalnim rečnikom kriminalni atak. Voda iz česme je otrov u kući i može da ošteti mozak, da izazove slepilo... - rekao je Cepter.Industrijski lobiOn je dodao da se o tome ćuti jer nadležne institucije, iako to sve znaju, ne žele da uznemiravaju javnost, ali i zbog industrijskih lobija koji nam „bukvalno prodaju otrov“.Iako bi njegove izjave mogle da izazovu ozbiljnu paniku u javnosti, Cepter kaže da s tim nema nikakav problem.- Neko je rekao: vi uzbunjujete narod 30 godina, vi ste sekta, vi pričate priču. Pa naravno da uzbunjujemo narod. Imate hiljade studija, a u Nemačkoj je sad akcija da šećer treba zabraniti kao drogu, kao heroin... Šećer stvara veću zavisnost od heroina - istakao je Cepter.Posebno se obrušio na čokoladu.- Kad neko uzme čokoladu, mora da zna da to znači tri dana života manje. I ne samo to već će biti 20 godina bolestan, neće biti radno sposoban, biće manje inteligentan, manje pokretljiv, manje će uživati u ljubavi... - zaključio je Cepter, koji nije baš najjasnije objasnio kako će se loša ishrana izbeći upotrebom njegove najnovije šerpe.Protiv debelihCepter je rekao i da ne želi da u svojoj firmi ima debele zaposlene. Zanet u prezentaciji svog „savršenog proizvoda“, koji je, kako je objasnio, jedini bezbedan za zdravu ishranu, poručio je svojim zaposlenima da biraju hranu.- I naši generalni direktori umiru sa 50 godina u našoj firmi. Ne može neko da propoveda vodu, a pije rakiju. Ne možemo da imamo debele u firmi. Mogu da vam kažem - nisi u redu, ne prenosiš misiju jer nisi dao primer - rekao je Cepter.On je rekao i da je u Srbiju uložio 240 miliona evra, a da nije zaradio ništa, već je izgubio 100 miliona evra. Priznao je da malo njegovih firmi u Srbiji posluje pozitivno, ali tvrdi da nikome ništa ne duguje.

Čips bez krompiraGovoreći o nezdravoj hrani, Filip Cepter je ustvrdio da čips može da izazove rane na koži.- Stavite čips na ruku. Vežite i držite 24 sata i imaćete rupu na ruci - rekao je Cepter, ističući štetnost te namirnice, u kojoj, kako kaže, nema ni mrve krompira.

Legalno kupio zgraduFilip Cepter je rekao da je krivična prijava koju je protiv njega podneo Branko Pavlović zbog kupovine trećine zgrade od 1.800 kvadrata na Bulevaru Mihaila Pupina neosnovana.- Pre šest godina smo kupili deo te zgrade od „Šipada“ iz Sarajeva i to platili dva miliona evra, ali tu ekipu nismo mogli da iselimo. Sud je doneo odluku da je prijava neosnovana i mi samo uzimamo što je naše - kaže Cepter.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track