ALIMS: Direktor nije sam sebi omogućio besplatno stanovanje

Reagoavanje Agencije

ALIMS: Direktor nije sam sebi omogućio besplatno stanovanje

Društvo -
Direktor je izabran na javnom konkursu od strane Vlade, pri čemu je bila poznata činjenica da je njegovo prebivalište van teritorije grada Beograda, navodi se u saopštenju

BEOGRAD - Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, u regaovanju na tekst "Sirotan - Direktor Agencije za lekove ima platu 1.500 evra, a država mu plaća kiriju", objavljenog u Kuriru 7.8.2015. godine, objavila da su informacije netačne.

"Nisu tačni navodi kojima se ukazuje na to da je direktor Agencije ikosristio svoj položaj da bi sam promenio interni piravilnik i tako sebi omogućio da Agencija snosi troškove njegovog stanovanja u Beogradu. Naime, direktor nije sam sebi omogućio "besplatno stanovanje" već je Kolektivnim ugovorom predviđeno da Agencija snosi troškove zakupa stambenog prostora radi smeštaja direktoru, vršiocu dužnosti i zameniku direktora, koji imaju prebivalište van mesta rada", navedeno je u saopštenju.

Kako se dalje navodi, direktor je izabran na javnom konkursu od strane Vlade, pri čemu je bila poznata činjenica da je njegovo prebivalište van teritorije grada Beograda, a povodom lokacije na kojoj živi, u pitanju je Kalemarska ulica u selu Kumodraž, što ne spada u ekskluzivne lokacije.

Iako je zaista u pitanju cena zakupa od 160 evra, režijski troškovi od 40 evra predstavljaju sve troškove koje Agencija plaća, gde su uračunati računi za struju, vodu, kablovsku, internet, infostan i sitne popravke, stoji u saopštenju Agencije.

"Navodi koji se tiču plate direktora nisu tačni obzirom da plata direktora iznosi 163.761,95, a ne kako je u tekstu navedeno 178.900,00 dinara", zaključuje se u saopštenju i dodaje da su objavljivanjem fotografije ulice i zgrade u kojoj direktor živi, prekršen Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track