APEL STEFANOVIĆA: Nemojte voziti pijani, ni pucati u novogodišnjoj noći
Foto: Tanjug

Pojačani intezitet rada policije

APEL STEFANOVIĆA: Nemojte voziti pijani, ni pucati u novogodišnjoj noći

Društvo -
Stefanović je prilikom obilaska Policijske stanice u Rakovici, poručio da će tokom novogodišnjih praznika policija raditi pojačanim intezitetom, patrolirajući gradom kao i svakog drugog dana i ukazao da će svi oni koji budu kršili zakon biti sankcionisani

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović apelovao je danas na građane da se uzdrže od vožnje pod dejstvom alkohola i korišćenja vatrenog oružja u novogodišnjoj noći i poručio da će policija raditi pojačanim intezitetom.

Kako je navedeno u saopštenju, Stefanović je prilikom obilaska Policijske stanice u Rakovici, poručio da će tokom novogodišnjih praznika policija raditi pojačanim intezitetom, patrolirajući gradom kao i svakog drugog dana i ukazao da će svi oni koji budu kršili zakon biti sankcionisani.

"Kontrolisaćemo bezbednost saobraćaja, alkoholisanost vozača i koristim i ovu priliku da još jednom naglasim vozačima da ne sedaju za volan ukoliko su pili", rekao je Stefanović.

Ministar je upozorio ljude koji imaju vatreno oružje da ga tokom novogodišnje noći ne koriste, da ne pucaju jer time mogu izazvati nesagledive posledice po živote i imovinu drugih ljudi.

Stefanović je rekao i da novootvorene prostorije u Policijskoj stanici Rakovica predstavljaju dobar primer saradnje policije, lokalane samouprave i policijskih sindikata.

Ministar je ocenio i da je neuporedivo važnije od novih prostorija činjenica da je došlo do pada stope kriminaliteta na teritoriji opštine Rakovica, da su građani zadovoljni radom policije i svesni požrtvovanosti zaposlenih, kao i angažovanjem na terenu.

Prema njegovim rečima, u cilju osiguranja bezbednosti građana i brzog i efikasnog ostvarivanja njihovih zakonskih prava, policija će u narednom periodu biti stalno prisutna u svakom naselju i to ne samo kroz patrolnu delatnost.

"Svojim prisustvom danas u Policijskoj stanici Rakovica hoću da podržim ozbiljnost rada zaposlenih, jer samo na ovaj način možemo ostvariti rezulate i osigurati bezbednost građana, što je naš cilj", rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track