OPREZ SA NEGOVATELJICAMA: Pokrala me za milion i po, htela je i stan da mi otme!
Foto: Shutterstock

Oprez

OPREZ SA NEGOVATELJICAMA: Pokrala me za milion i po, htela je i stan da mi otme!

Društvo -
BEOGRAD - Beogradom hara gerontološka mafija. Naime, više osoba širom prestonice vrbuje starije ljude, i to najčešće penzionerke, od kojih, nakon što ih „obrade“, izvlače novac, nakit i druge vredne stvari.

Kako to izgleda u praksi na svojoj koži osetila je Blaginja Maljica (78), koju je, kako ona tvrdi, lažna negovateljica oštetila za milion i po dinara, pa će ceo slučaj završiti na sudu.- Ta navodna negovateljica koja se predstavila kao Zorka Sretenović dala je oglas da traži posao. Meni je bila potrebna osoba da me neguje jer sam vezana za krevet nakon nesreće koju sam doživela. Pozvala sam je i dogovorile smo se da radi za platu od 30.000 dinara - priča Maljica, koja je ceo radni vek provela kao pravnica u tužilaštvu Srbije:Nestalo sve- Radila je dve i po godine, ali je za sve to vreme, malo pomalo, odnosila stvari iz mog stana. Ja to najpre nisam primećivala. Kad sam primetila šta radi, uplašila sam se za svoju bezbednost, pa sam joj dala otkaz. Pre nego što je napustila stan pokrala je sve što joj je došlo do ruku. Samo krevet što mi nije odnela... A posebno je volela nakit.Naša sagovornica navodi da joj je negovateljica ukrala veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, laptop, ali i krzna, garderobu i obuću, te posuđe, knjige, kao i deo ušteđevine, sve to u vrednosti od oko milion i po dinara.- Ona je na kraju htela i stan da mi uzme. To joj je bio krajnji cilj, ali u tome nije uspela - kaže sagovornica Kurira.

Krivična prijava... Blaginja je sve ukradeno taksativno nabrojala
Krivična prijava... Blaginja je sve ukradeno taksativno nabrojala

Uplašila se

Dodaje da se Sretenovićeva, kako bi ostvarila svoje namere, nije ustručavala da je maltretira, ali i da joj preti.- Jednog dana me je drmusala i vukla. Govorila je da sam bezvredna intelektualka, pretila je da će me smestiti u ludnicu. Mnogo sam se uplašila. Podnela sam krivičnu prijavu protiv nje zbog krađe.

Negovateljica pretiTEŠKO VAMA AKO OVO OBJAVITEZorka Sretenović, protiv koje je podneta krivična prijava, nije želela da odgovori na konkretna pitanja. Umesto odgovora, dobili smo niz uvreda, ali i pretnji.- Šta me to pitate? Nisam je pokrala, ona je meni ostala dužna 15.000 dinara. Tužila sam je zbog toga. A i protiv vas ću podneti prijavu. Da se vi i ja razumemo, teško vama ako objavite nešto o meni! Nemojte da budete glupi iako ste novinar. A znam kakvi su „kurirci“ novinari - navela je Sretenovićeva.Nekoliko minuta nakon razgovora pozvao nas je i njen sin, koji nam je takođe uputio niz pretnji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track