BEZ ODGOVORA O PADU HELIKOPTERA: Ministar Zlatibor Lončar pobegao od novinara!
Foto: Dragana Udovicic

Rekao pa porekao

BEZ ODGOVORA O PADU HELIKOPTERA: Ministar Zlatibor Lončar pobegao od novinara!

Društvo -
Ostali smo uskraćeni za odgovor da li ministar Lončar oseća moralnu odgovornost za tragediju. Znamo da je ministar odbrane Bratislav Gašić ne oseća, kako je sam rekao

Uprkos uveravanjima ljudi iz kabineta ministra zdravlja Zlatibora Lončara da će, nakon konferencije, on dati izjave novinarima i da je spreman da odgovara upravo na pitanja u vezi s padom helikoptera - po završetku konferencije, ministar je i bukvalno pobegao,ostavivši novinare da uzalud čekaju.

Ostali smo uskraćeni za odgovor da li ministar Lončar oseća moralnu odgovornost za tragediju. Znamo da je ministar odbrane Bratislav Gašić ne oseća, kako je sam rekao.

A o njihovoj eventualnoj političkoj odgovornosti mogla bi da raspravlja Skupština, ukoliko većina prihvati predlog opozicije da se formira anketni odbor u vezi s padom helikoptera.

„Anketni odbor ima pravo da sasluša svako lice za koje ima osnovanu sumnju da je učestvovalo u kršenju procedura koje su dovele do pada helikoptera kod Surčina, 13. marta, u kojem je stradalo sedam osoba“, kaže poslanica DS-a Gordana Čomić.

U strankama vladajuće koalicije, međutim, ne misle da je anketni odbor potreban jer je, kako kaže poslanik SNS Milovan Drecun, premijer već rekao da piloti nisu krivi.

„Ja u ovoj fazi ne vidim potrebu da se formira anketni odbor, jer su dva temeljna izveštaja komisija dovoljna da se od strane nadležnih utvrdi čija je eventualna odgovornost“, kaže Drecun.

Krivičnu odgovornost, ukoliko ona postoji, utvrdiće Tužilaštvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track