BEZ POSKUPLJENJA: Turisti iz Srbije mogu bezbrižno u Grčku, nema limita na bankomatima
Foto: Beta Milan Obradovic 2014

Redovna situacija

BEZ POSKUPLJENJA: Turisti iz Srbije mogu bezbrižno u Grčku, nema limita na bankomatima

Društvo -
Cene su na nivou na kom su bile i početkom sezone i ne očekujem da će biti u značajnoj meri povećane, naveo je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić

BEOGRAD - Turisti koji ovih dana putuju na letovanje u Grčku ne bi trebalo da brinu - u toj zemlji će moći da koriste platne kartice i novac podižu bez ograničenja, zalihe goriva u toj zemlji su stabilne a cene usluga nisu povećane. To je za Tanjug izjavio direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić.

On je podsetio da je grčko ministarstvo turizma saopštilo da se odluka o postavljenom limitu za podizanje novca odnosi samo na domaće stanovništvo, ali ne i na platne kartice koje su izdate u inostranstvu, odnosno na strane goste.

"Sa lica mesta imamo infromaciju da su netačne vesti koje su se pojavile u pojedinim medijima o navodnom poskupljenju nekih usluga u Grčkoj. To nije tačno. Cene su na nivou na kom su bile i početkom sezone i ne očekujem da će biti u značajnoj meri povećane", naveo je on.

Prema njegovim rečima turisti iz naše zemlje se raspituju o problemima u Grčkoj i šta mogu da očekuju, ali za sada niko nije otkazao turistički aranžman za tu zemlju. Takođe, zalihe goriva u toj zemlji su dovoljne iako je ovih dana bilo reči o mogućoj nestašici goriva zbog problema koje Grčka ima u ekonomiji.

"Trenutna situacija u toj zemlji je potpuno redovna. Mi ne očekujemo nikakve probleme vezane za smeštaj, ishranu i boravak turista koji su aranžmane platili preko turističkih agencija", rekao je on.

Ipak on je preporučio turistima iz Srbije da kada putuju bilo gde, pa i u Grčku, sa sobom ponesu dovoljno keša kako ne bi zavisili od bankomata. Kultura putovanja nalaže i da se rezervoar u automobilu dopuni gorivom kad god je to moguće, kako bi imali sigurnost u putovanju, naveo je Seničić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track