BEŽI IZ JEMENA: Gegić sa četvoro dece ide ka Sani
Foto: Reuters

Napustio Taiz

BEŽI IZ JEMENA: Gegić sa četvoro dece ide ka Sani

Društvo -
Pošao sam sa svoje četvoro dece. Žena je ostala jer ima staru majku o kojoj hoće da se brine za vreme rata, pa kada se rat završi, ja ću je dovesti u Srbiju, kaže naš državljanin

BEOGRAD - Srpski državljanin Muhedin Gegić pobegao je sa svoje četvoro dece iz jemenskog grada Taiza i sada se nalazi u predgrađu prestonice Sane.Pokušavam da pobegnem iz Jemena po svaku cenu, kaže Gegić. Kako kaže, bombardovanje je izuzetno intenzivno, a građani mogu golim okom da vide saudijske avione. Ono što dodatno pogoršava stanje u Jemenu, kaže Gegić, jesu pojedine spekulacije da je moguće da Saudijska Arabija za desetak dana otpočne kopnenu borbu zbog čega mora da napusti Jemen po svaku cenu.

"Pošao sam sa svoje četvoro dece. Žena je ostala jer ima staru majku o kojoj hoće da se brine za vreme rata, pa kada se rat završi, ja ću je dovesti u Srbiji", kaže Gegić.

Najveći njegov problem trenutno su izlazne vize za decu jer se oni, iako im je majka Jemenka, tretiraju kao stranci jer se u toj zemlji dobija državljanstvo po očevom poreklu.Takođe, dodaje Gegić, i gospodin (Miloš) Perišić, otpravnik poslova u srpskoj Ambasadi u Abu Dabiju, pokušava da mu pomogne da nađe opciju za evakuaciju iz ratom zahvaćenog Jemena.Ukazuje da nije dobro pričati o detaljima o izlasku iz Jemena jer se, kako kaže, svaka komunikacija prisluškuje, a njegov pasoš se nalazi kod jemenske obaveštajne službe.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track