BLOKIRALI PUTEVE: Antića u Kostolcu dočekali protesti radnika
Foto: Damir Dervišagić

Ispred direkcije Termoelektrane Kostolac

BLOKIRALI PUTEVE: Antića u Kostolcu dočekali protesti radnika

Društvo -
Ukoliko postoji mogućnost i ekonomska opravdanost za vraćanje četiri preduzeća u rudarskom basenu Kostolac, pod okrilje Elektroprivrede Srbije (EPS), onda to treba učiniti, istakao je ministar energetike

KOSTOLAC - Protesti radnika u rudarskom basenu Kostolac četvrti dan blokiraju sve prilazne puteve gradu i postrojenjima EPS-a, a grupa radnika okupljena je i ispred direkcije Autotransporta, gde se održava sastanak ministra energetike Aleksandra Antića sa rukovodstvom i sindikatima. Istovremeno, grupa radnika je okupljena u protestu ispred direkcije Termoelektrane Kostolac.

Na prilaznim putevima gradu, gde se održavaju protesti prisutana je policija. Radnici preduzeća "Autotransport", "Kostolac usluge", "Prim" i "Georad" zahtevaju da se vrate u okvire matičnog preduzeća "TE-KO Kostolac".

"Ukoliko postoji mogućnost i ekonomska opravdanost za vraćanje četiri preduzeća u rudarskom basenu Kostolac, pod okrilje Elektroprivrede Srbije (EPS), onda to treba učiniti", rekao je Antić juče novinarima u Hajatu. Istakavsi da on ne robuje prošlim vremenima i odlukama, ministar je kazao da će sa zaposlenima pokušati da nađe najracionalnije rešenje.

"Pokušavamo da nađemo neko rešenje koje će biti smisleno, održivo, u najboljem interesu i EPS-a, ali i zaposlenih u tim kompanijama", rekao je Antić. Prema njegovim rečima, ta preduzeća su izdvojena iz osnovne delatnosti EPS-a u periodu od 2003. do 2005. godine i to je bio tada deo aranžmana s MMF-om, ali su reverzibilni procesi, koji treba da vrate status tih preduzeća na staro - teški.

Ukoliko postoji mogućnost i ekonomska opravdanost, prema Antićevim rečima, onda treba vratiti te firme u okrilje EPS-a, jer on "ne robuje prošlim vremenima i prošlim odlukama".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track