BORBA NE PRESTAJE: Veliko finale kampanje #NoKosovoUnesco danas u Parizu
Foto: Printscreen/YouTube

Uoči glasanja o prijemu

BORBA NE PRESTAJE: Veliko finale kampanje #NoKosovoUnesco danas u Parizu

Društvo -
Organizacija "28. jun", koja je u partnerstvu sa filmskim režiserom Borisom Malagurskim pokrenula kampanju za potpisivanje #NoKosovoUnesco peticije je za danas planirala veliko finale ispred predstavnika UNESCO pred njihov ulazak na glasanje o pitanju prijema Kosova.

Francuski ogranak organizacije "28. jun" je iznajmio veliki filmski projektor za emitovanje na otvorenom prostoru, koji će prikazivati video u kojem penzionisani kanadski general-major Luis Mekenzi, bivši komandant trupa UN, u sektoru Sarajeva poziva na glasanje protiv primanja Kosova u UNESCO.

General-major Luis Mekenzi, Foto: Printscreen/YouTube
General-major Luis Mekenzi, Foto: Printscreen/YouTube

Ovaj video takođe prikazuje snimke uništavanja pravoslavnih manastira i crkava u južnoj srpskoj pokrajini od strane Albanaca.

Onlajn peticija #NoKosovoUnesco trenutno ima 140,000 potpisa što je za 40,000 više od prvobitnog cilja.

"28. jun" je multinacionalna organizacija koja se bavi humanitarnim i aktivnostima od društvenog značaja. Osnovana je 2011. i registrovana u Kanadi kao nevladina i neprofitna organizacija.

Do danas je organizacija na Centralni i Zapadni Balkan isporučila 170 tona humanitarne, medicinske i pomoći u prirodnim nepogodama u vrednosti od preko 4,4 miliona dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track