BRIGA O DIJASPORI: Nebojša Stefanović u poseti Srbima iz Albanije
Foto: MUP

Uskoro mogućnost dvojnog državljanstva

BRIGA O DIJASPORI: Nebojša Stefanović u poseti Srbima iz Albanije

Društvo -
U Albaniji Srefanović učestvuje na Regionalnom samitu o borbi protiv nasilnog ekstremizma, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je u Tirani u razgovoru sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Albaniji izrazio očekivanje da će u narednim danima i mesecima intenzivni dijalog između Beograda i Tirane dovesti do poboljšanja njihovog položaja.

Biće potrebna snažnija aktivacija Beograda, u saradnji sa Albanijom, u smislu međusobnog uvažavanja nacionalnih manjina, što Srbija na svojoj teritoriji već intenzivno radi, izjavio je Stefanović.

On je rekao da je sa predstavnicima srpske nacionalne manjine razgovarao o poboljšanju njihovog položaja, ostvarivanju većih prava na školovanje, jezik, promociju srpske kulture i manifestacije koje u Albaniji mogu da se organizuju.

Stefanović je dodao da je tema razgovora bila i mogućnost dobijanja državljanstva i dokumenata Srbije za sve koji žele da imaju dvojno državljanstvo.

U Albaniji Srefanović učestvuje na Regionalnom samitu o borbi protiv nasilnog ekstremizma, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track