BRONZA I PORED POKVARENOG TENKA: Srbija osvojila treće mesto na takmičenju u Rusiji!
Foto: Mos

Napeta trka

BRONZA I PORED POKVARENOG TENKA: Srbija osvojila treće mesto na takmičenju u Rusiji!

Društvo -
Mi smo mala, ali hrabra zemlja. I imamo dobru vojsku. U ovakvoj konkurenciji, među ovakvim silama, na takmičenju koje traje skoro mesec dana čast je osvojiti treće mesto, izjavio je ministar Gašić

MOSKVA - Posle neizvesne i napete trke pune preokreta, tim Vojske Srbije izborio je treće mesto na ovogodišnjem Tenkovskom biatlonu. Prva je Rusija, a druga Kina. Ministar odbrane Bratislav Gašić prisustvovao je finalnoj trci najznačajnijeg takmičenja Međunarodnih vojnih igara.

- Mi smo mala, ali hrabra zemlja. I imamo dobru vojsku. U ovakvoj konkurenciji, među ovakvim silama, na takmičenju koje traje skoro mesec dana čast je osvojiti treće mesto – izjavio je ministar Gašić.

U poslednjem krugu naš tim nije mogao da ispali nijedan od tri projektila topom, a nije postojala mogućnost zamene tenka jer je zbog neispravnosti to već jednom učinjeno, pa je zbog toga poslednja srpska posada morala da vozi tri kaznena kruga.

Tenkisti vojske Srbije ovim podvigom pokazali su da spadaju u elitu svetskih oklopnjaka i da imaju veštinu da se mere sa predstavnicima vojski koje su neuporedivo brojnije od naše.

Pre dolaska na poligon Alabino, ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je desetara Milivoja Tijanića koji je u polufinalnoj trci povredio kičmu. Desetar Tijanić zbrinut u Centralnoj vojnoj bolnici u Moskvi i stručni lekarski timovi prate njegovo zdravstveno stanje, koje kako pokazuju analize, nije ozbiiljno ugroženo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track