BRUKA I SRAMOTA: Crnogorac Miroslav Ćosović srpske svetitelje nazvao pedofilima!

Udar na SPC

BRUKA I SRAMOTA: Crnogorac Miroslav Ćosović srpske svetitelje nazvao pedofilima!

Društvo -
U knjizi „Bizarni sveci srpske crkve“ Stefana Nemanju, Svetog Savu, kralja Milutina, Stefana Dečanskog okarakterisao kao svirepe i krvoločne ubice

BEOGRAD - Stefan Nemanja je genocidan, krvoločan i svirep, Sveti Sava organizator političkih ubistava jer stoji iza smaknuća bugarskog velikaša Sterza, Sveti kralj Milutin je pedofil, svirepi otac i sladostrasnik, dok je Sveti Stefan Dečanski kasapin.Ove gnusne konstatacije su ispisane u knjizi „Bizarni sveci srpske crkve“ crnogorskog autora Miroslava Ćosovića, koja zgražava i vređa vernike Srpske pravoslavne crkve. Autor za Kurir kaže da je na ogoljenom, narodnom jeziku pokušao da sažme sve ono što naučnici, akademici i istoričari nisu imali hrabrosti da napišu.- Knjigu ne bih napisao da SPC u poslednjih 10 godina za svetitelje ne bira persone koje, osim što nisu uzori, potiču iz nacionalističkih redova i nisu napravile čuda, i još SPC to radi bez ikakvog kanonskog utemeljenja. Ne bih objavio delo da su se oni zadržali samo na bizarnim svetiteljima iz srednjeg veka. Primer je kralj Milutin, koji je oslepio svog sina Stefana Dečanskog i svojoj supruzi Simonidi ozledio matericu još kao nerazvijenom detetu. Kako onda nije pedofil i svirepi otac?! Takođe sam Stefana Dečanskog nazvao kasapinom. Pa zar nije, kad se zna da je svog polubrata Konstantina ubio mačem? SPC je za sveca proglasila i Nikolaja Velimirovića, koji je bio poštovalac Dimitrija Ljotića. Na sahrani u Sloveniji 1945. održao mu je nadahnuti govor i ispevao mu pesmu. Onda sledi da je Nikolaj Velimirović ljotićevac - kaže Ćosović.On naglašava da je za izvore koristio relevantne spise, navode istoričara iz emisija i objavljenih tekstova na sajtu Rastko.rs, koji je, kako kaže, blagosiljao mitropolit Amfilohije. Velibor Džomić iz Mitropolije crnogorsko-primorske SPC je zgrožen:- Ta knjiga je demonski rukopis, koji pomera granice mržnje, klevete, uvreda, kako crkve, tako i pravoslavnog naroda. Cilj je da se popljuju SPC i njeni vernici.Istoričar Bojan Dimitrijević nije želeo da komentariše napise iz pomenutog dela:- Ne želim da komentarišem takve nebuloze!Niko se iz crnogorske vlasti nije udostojio da osudi ovakav napad na srpske svece, SPC i vernike.

Živica TucićĆOSOVIĆ STVARA ZLU KRV!Verski analitičar Živica Tucić smatra da autor knjige pokušava da stvori zlu krv.Prvo, ne možemo iz današnje perspektive da posmatramo događaje iz 12 i 13. veka. Drugo, ne postoje relevantni izvori iz tog vremena, pa je pitanje kako on može da razlikuje mit od stvarnosti. Treće, crkva je nabrojane kanonizovala, ušlo je u škole i to je jednostavno tako.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track