BRUKA U VRNJAČKOJ BANJI: Policajac maznuo 120 evra!
Foto: Dragan Kad

Službenik MUP alav na pare

BRUKA U VRNJAČKOJ BANJI: Policajac maznuo 120 evra!

Društvo -
Bedno D. N., zaposlen u stanici u Vrnjačkoj Banji, uzeo novac koji je pošteni nalazač predao, a slučaj otkriven kada je taj čovek došao da vidi da li će dobiti nagradu

Vrnjačka Banja - Policajac D. N. iz Vrnjačke Banje suspendovan je s posla zato što je prisvojio novac koji je jedan pošteni nalazač našao u gradu i doneo u policijsku stanicu!Bio je pohlepan na sumu od 100 evra i 2.160 dinara!Pukla bruka- Čovek je našao novac u gradu i to prijavio u policijskoj stanici, ali je samo nakon nekoliko dana utvrđeno da nedostaje jedan deo. Podigla se velika frka, svi zaposleni su ispitivani i nikome nije bilo svejedno jer, takoreći, nije bilo nikog ko nije bio sumnjiv - priča izvor Kurira i dodaje:- Detaljnim proverama je utvrđeno da je D. N. prisvojio pare i zato je udaljen sa posla. Ovo se danima prepričava u Vrnjačkoj Banji, pukla je velika bruka, jer ovo je ipak malo mesto i svi se znaju. Čovek se obrukao zbog gluposti. Ovaj skandal je otkriven kada je pošteni nalazač došao u stanicu da se raspita da li se pojavio čovek koji je izgubio novac jer se valjda nadao nagradi.SuspendovanKristina Nikolić, portparol Policijske uprave u Kraljevu, kaže za Kurir da je tačno da je u banjskoj stanici utvrđeno da nedostaje 100 evra i 2.160 dinara koji su se nalazili među pronađenim stvarima.- Protiv policijskih službenika preduzete su odgovarajuće mere zbog propusta u radu, a jedan policijski službenik je privremeno udaljen do okončanja disciplinskog postupka. U saradnji sa tužilaštvom preduzimaju se zakonske mere i radnje na rasvetljavanju i utvrđivanju okolnosti ovog događaja - kaže Nikolićeva.

Mario SpasićZLOUPOTREBA POVERENJAMario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, kaže da je veliki problem integritet pojedinih policajaca.- Jasno je da su u policiji zapošljavani i neuki ljudi, koji ne poznaju zakonske propise i koji ne shvataju da policajac mora biti neko ko je visokomoralan, a ne onaj ko je spreman da zloupotrebi poverenje države koje mu je ukazano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track