BURA ZBOG VREĐANJA SRBA NA GRANICI: Krive Janeza, a ne Slovence!
Foto: Reuters

Incident sa prelaza Obrežje

BURA ZBOG VREĐANJA SRBA NA GRANICI: Krive Janeza, a ne Slovence!

Društvo -
Nismo znali da li je policajac ili carinik, ali je imao pištolj i značku... Iz nekog razloga nameračio se samo na nas kojima je u pasošu pisala beogradska adresa - kažu putnici

Skandal sa graničnog prelaza Obrežje, na auto-putu između Hrvatske i Slovenije, kada je prema rečima putnika, granični policajac Janez Goršin bez objašnjenja zabranio ulaz u Sloveniju grupi Beograđana iz nekoliko autobusa, izazvao je veliku buru u javnosti.

Po rečima Alenke Drenik, zadužene za odnose s javnošću Policijske uprave Novo Mesto, još traje istraga šta se te noći događalo na prelazu Obrežje.

- Po prvim saznanjima, u noći 19. marta 2015, na graničnom prelazu Obrežje, policajci nisu evidentirali zabranu ulaska u šengensku zonu 14 državljana Srbije. Uprkos tome, nastavljamo sa istragom svih mogućih izvora informacija - napisala je Drenikova.

Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

- Nismo znali da li je policajac ili carinik, ali je imao pištolj i značku... Iz nekog razloga nameračio se samo na nas kojima je u pasošu pisala beogradska adresa - kažu putnici Slobodan Blagojević i privatnik iz Borče koji nije želeo da mu se ime objavi.

- Svi koji smo skinuti iz autobusa dobro smo upamtili njegove reči: Šta vi Beograđani mislite, da možete da se šetkate kako hoćete! E, pa ne možete! Dok smo ja i moja ekipa u smeni, znajte da nećete ući - kažu putnici dodajući da im je Janez Goršin naredio da izbrišu snimke njegovog ponašanja koje je nekoliko putnika snimilo mobilnim telefonima. - Bezuspešno smo zvali i Ambasadu Srbije u Ljubljani, ali nam se javljala automatska sekretarica - kaže Blagojević i dodaje da ih je jedan putnik dobio tek ujutru, ali da je službenica rekla da se obrate slovenačkoj ambasadi u Beogradu jer neće da se zameraju Slovencima - kaže Blagojević.

Arhivska fotografija
Arhivska fotografija

Iz našeg Ministarstva spoljnih poslova kažu da ambasada u Ljubljani nije primila bilo kakav telefonski poziv naših državljana u vezi sa ovim događajem. Inače, navodno neprijatni službenik Janez Goršin nije carinik nego pogranični policajac.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track