ČADEŽ ZADOVOLJAN ODZIVOM: Javilo se dosta kompanija da pomognu migrantima
Foto: Fonet Aleksandar Levajkovic

Obezbeđivanje potrebnih predmeta i lekova

ČADEŽ ZADOVOLJAN ODZIVOM: Javilo se dosta kompanija da pomognu migrantima

Društvo -
Čadež je objasnio da kompanije doniraju ono što mogu, a da se pomoć usmerava da stigne tamo gde je najpotrebnija

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas, povodom problema sa migrantima, da se već javilo dosta kompanija koje žele da pomognu, a da je u PKS formirana jedna vrsta koordinacionog centra.

"Dosta kompanija se javilo jer žele da doprinesu rešavanju problema i izađu u susret onima kojima je najpotrebnija pomoć, jer beže od rata i nasilja", istakao je Čadež.

Čadez je, gostujući na RTS-u, rekao da je poziv počeo da se upućuje u ponedeljak ujutro, a da je u petak najavljena akcija.

Predsednik PKS je istakao da je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim ministarstvom ne bi li dobio tačnu informaciju iz Komesarijata za izbeglice o potrebnim predmetima, pomoći i lekovima.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čadež je objasnio da kompanije doniraju ono što mogu, a da se pomoć usmerava da stigne tamo gde je najpotrebnija.

"Reč je o proizvodima i uslugama građevinskih kompanija za uređenje prostora, a problem su volonteri, koji će raditi sa izbeglicama i koji poznaju strane jezike", rekao je Čadež.

"Naš zadatak je da ovu akciju sada omasovimo", kazao je Čadež i podsetio na iskustva od prošle godine, kada su Srbiju zadesile poplave, da kompanije i te kako imaju svest o društvenoj odgovornosti.

Prema njegovim rečima, svi podaci o proceduri i onome što je potrebno moguće je pronaći na sajtu PKS i putem telefona u kol centru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track