CEPTER OPTUŽUJE: Tadić i Velja Ilić su mi oteli plac na Dedinju

Biznismen okrivio bivšeg predsednika Srbije i ministra

CEPTER OPTUŽUJE: Tadić i Velja Ilić su mi oteli plac na Dedinju

Društvo -
Pre 25 godina kupio sam plac s kućom delom od privatnih vlasnika, delom od države. Odjednom je deo placa dodeljen doktoru koji je operisao Borisovog oca, tvrdi „kralj šerpi“

BEOGRAD - Biznismen Filip Cepter optužio je nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića da mu je svojevremeno oteo 10 do 12 ari placa u elitnom beogradskom naselju Dedinje!Cepter otkriva da je ta imovina zatim dodeljena doktoru koji je operisao Tadićevog oca.- Na Dedinju sam kupio plac s kućom pre 25 godina delom od privatnih vlasnika, delom od države. Odjednom je deo placa na kojem je kuća dodeljen nekom doktoru koji je operisao oca tadašnjeg predsednika Tadića, kao i kuma Velje Ilića, pa mu je taj plac valjda zahvalnica - kaže Cepter i objašnjava da to jeste imovina koja je nekad oduzeta doktorovom dedi, ali naglašava da je lekar za to dobio nadoknadu.Čuveni „kralj šerpi“ ističe da je sve uredno platio, ali da je posle ispalo da nije sve kupio jer su mu deo oduzeli.- Doktor je dolazio kod predsednika u kabinet mašući rukama koje su „operisale i spasle“ njegovog oca i pretio mu da se ne zeza s podrškom o povraćaju placa njegovog dede. To je plac za koji je jednom već dobio nadoknadu. Ja sam taj plac godinama nakon kupovine imao u vlasništvu. Odjednom jednog jutra nalazim na ograđen plac i, ne znajući ko je postavio ogradu, uklanjam je. Policija dolazi, vraća ogradu, a plac koji on zapravo nikad nije imao vraća doktoru. Plac je bez pravnog osnova uknjižen u katastar, i to uz nalog koji je dao Velimir Ilić, a kao revanš jer mu je operisao i spasao kuma - naglašava Cepter.On dodaje da je Tadić najverovatnije u tome indirektno učestvovao, jer „o svemu su uglavnom drugi odlučivali, ali uz njegov blagoslov, koji je bio direktan ili indirektan“.Međutim, Boris Tadić nije odgovorio na naša pitanja, ali je njegova savetnica Marina Komad, u njegovo ime, odlučno odbacila sve što je izneo biznismen.- To je apsolutna neistina! Dokaz za besmislenost ovih navoda jeste i činjenica da taj lekar nikada nije operisao oca Borisa Tadića - poručila je Komadova.

Velimir IlićŠTA JE JEDAN PLAC ZA CEPTERA?Velimira Ilića, koji sada obavlja funkciju ministra bez portfelja za vanredne situacije, iznenadila je Cepterova izjava jer, kako kaže, pre očekuje da mu se ovaj biznismen lično obrati ako ima kakav problem nego da tako nešto iznosi po medijima:- Cepter i ja smo prijatelji, znamo se... Ako ima problem s tim placem, neka mi se javi i objasni o čemu je reč. Nemoj da se srdi. Šta je uostalom za njega jedan plac? Imam sto kumova i mora da precizira na koga misli, a nikome ništa nisam otimao niti činio bilo šta mimo zakona i procedura. (M. L.)

NOVI STARS SAZNAJE: Balerina abortirala Čankovo dete?

Poznati političar nije imao ozbiljne namere sa učesnicom Farme Jelenom Milošević, te je ona odlučila da abortira njegovo dete

Novi broj najtiražnijeg magazina STARS saznaje da su poznati političar Nenad Čanak i učesnica Farme Jelena Milošević bili su u vezi pre pet godina.

Političar nije imao ozbiljne namere sa balerinom te je ona rešila da abortira njegovo dete.

Ne propuste poklon magazin Stars svake srede u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja