ČISTO ZLO Stanojevićeva: Od početka godine ubijeno 26 žena?!
Foto: Marina Lopicic

Nasilje u porodici

ČISTO ZLO Stanojevićeva: Od početka godine ubijeno 26 žena?!

Društvo -
Posebna priča je što ne reagujemo i što se pravimo da to ne postoji, istakla je i dodala da se pri tom daju izjave kako je nasilnik "bio dobar, fin i miran čovek"

BEOGRAD - Koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević izjavila je danas da je od početka ove godine ubijeno 26 ženskih osoba.

Stanojević je precizirala da je do subote 19 ženskih osoba ubijeno ove godine u Srbiji, a da je posle "crnog vikenda" i ubijenih još sedam, taj broj porastao na 26.

Ona je na TV Pink podsetila na apele da se slučajevi nasilja u porodici prijavljuju, a da mediji prate takve situacije."Posebna priča je što ne reagujemo i što se pravimo da to ne postoji", istakla je Stanojević i dodala da se pri tom daju izjave kako je nasilnik "bio dobar, fin i miran čovek".

Stanojević je ukazala da ima žena u malim mestima u Srbiji koje se žale da nemaju kome da se obrate za pomoć, jer predstavnici policije i pravosuđa neće da intervenišu, zbog toga što poznaju nasilnika.Govoreći o zločinu u Kanjiži, Stanojević je ukazala da je njega počinio čovek koji je već bio poznat policiji i ranije činio nasilje u porodici i da postoji potpuno pogrešan pristup u toj oblasti.

Za samo tri dana u Srbiji u porodičnom nasilju, kako je rečeno, ubijeno je 13 osoba od čega sedam žena.Najstrašniji zločin dogodio se u nedelju u Kanjiži kada je Rade Šefer, posle sinovljeve svadbe ubio snaju, njene roditelje, svoju bivšu ženu, tasta i taštu.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track