ĆUDLJIVA BABA MARTA: Danas sunčano, sutra obilna kiša, a u petak i sneg
Foto: Beta

LEPO PRED SNEG

ĆUDLJIVA BABA MARTA: Danas sunčano, sutra obilna kiša, a u petak i sneg

Društvo -
Najviša temperatura do 13 stepeni. Predveče naoblačenje

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti sunčano i relativno toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Minimalna temperatura danas biće od minus četiri do četiri, a najviša dnevna od devet do 13.

Večeras i u toku noći biće oblačno vreme mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, uveče na severu i zapadu u skretanju na severni i severoistočni.

U Beogradu se pre podne očekuje postepeno naoblačenje, uveče i u toku noći oblačno sa kišom. Vetar slab i umeren jugoistočni, uveče u skretanju na severoistočni. Minimalna temperatura oko tri, najviša dnevna oko 12. U četvrtak i petak, međutim, u većini mesta će pasti od 20 do 30 milimetara kiše. Na jugozapadu i zapadu Srbije, u Sremu, Šumadiji i na području Beograda lokalno i preko 60 milimetara za 24 časa.

U brdsko-planinskim predelima u četvrtak i petak očekuje se oko 30 centimetara vlažnog snega. Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima savetuje se izvesna opreznost usled očekivanog uticaja biometeoroloških prilika. Nervoza, pospanost i glavobolja su moguće kod meteoropata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track