ČUDO NA OSTRVU SAMOSU: Zašto plače krv ikona svete velikomučenice Irine?
Foto: Pravoslavie Ru

Grčka misterija

ČUDO NA OSTRVU SAMOSU: Zašto plače krv ikona svete velikomučenice Irine?

Društvo -
Čudo bilo primećeno još u novembru prošle godine kada se iz desnog oka svete Irine pojavila suza. Nakon tri meseca, u februaru 2015. opet su primetili suzu iz levog oka, ali u maju pojava se ponovila sa većom količinom tečnosti i tada je postalo jasno da suze liče na krv.

Na ostrvu Samosu u Grčkoj zakrvotočila ikona svete velikomučenice Irine.Veliki odjek u Grčkoj i čitavom svetu izazvala je novost o krvotočenju ikone koja se nalazi u hramu svete Irine u Vati (ostrvo Samos). Porazgovaravši sa saradnicima mitropolije Samosa, iz agencije Romfea objasnili su da je u pitanju unikatni obraz svete velikomučenice Irine koji se nalazi tu od 1970. godine, kada je crkva otvorena.

Kako su saopštili izvori mitropolije o čudu je saopšteno u maju ove godine, i od tada je pojava pažljivo praćena, da bi se shvatilo šta bi to moglo da znači.U Sindikatu policije Samosa kazali su da je čudo bilo primećeno još u novembru prošle godine kada se iz desnog oka svete Irine pojavila suza. Nakon tri meseca, u februaru 2015. opet su primetili suzu iz levog oka, ali u maju pojava se ponovila sa većom količinom tečnosti i tada je postalo jasno da suze liče na krv.

Tada je saopšteno mitropoliji i pojava je pomno praćena. Mitropolija Samosa zbog velikog interesovanja naroda Grčke povodom tog događaja sledeće nedelje daće zvanično saopštenje o tome kada će se moći posećivati hram da bi se svi koji žele mogli pokloniti ikoni.Sa grčkog: Konstantin NorkinSa ruskog: Marija ŽivkovićIzvor: Pravoslavie.rу

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track