DELILI NOVAC ŠAKOM I KAPOM: Pravni fakultet mimo zakona isplatio 25 miliona dinara!
Foto: Aleksandar Jovanović

Skandal na Beogradskom Univerzitetu

DELILI NOVAC ŠAKOM I KAPOM: Pravni fakultet mimo zakona isplatio 25 miliona dinara!

Društvo -
To se dogodilo jer fakultet nije primenio zakonom utvrđene koeficijente i osnovice za obračun zarada, objavila je Državna revizorska institucija

BEOGRAD - Pravni fakultet u Beogradu je za plate i doprinose zaposlenih u 2014. iz budžeta mimo zakona isplatio oko 25,5 miliona dinara.

To se dogodilo jer fakultet nije primenio zakonom utvrđene koeficijente i osnovice za obračun zarada, objavila je Državna revizorska institucija.

U izvešaju DRI o reviziji poslovanja Pravnog fakulteta u prošloj godini navedeno je da je ta visokoškolska institucija mimo zakona isplatila 17,7 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za nagrade zaposlenima, njih 181.

Nagrada, međutim, nije isplaćena za godine rada koje se smatraju jubilaranim za zaposlenog, već povodom 175 godina od početka rada Liceja i izbora prvog rektora.

Revizori su utvrdili da je Pravni fakultet isplatio autorske naknade u iznosu od 7,4 miliona dinara, a da u ugovorima o autorskim delima nije precizirano koje je autorsko delo predmet ugovora i nisu ugovoreni način i rokovi plaćanja naknade za autorsko delo i predaju autorskog dela.

Pravni fakultet je suprotno Zakonu o javnim nabavkama ugovorio nabavke u vrednosti 5,5 miliona dinara, za potrebe praktične nastave, kopiranja, zakupa sportskih sala za rekreaciju i nabavke karata za prevoz i smeštaj na službenom putu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track