FOTO DIPLOMATSKA AKADEMIJA: Dačić uručio diplome budućim srpskim diplomatama
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

Interesi Srbije iznad svega

FOTO DIPLOMATSKA AKADEMIJA: Dačić uručio diplome budućim srpskim diplomatama

Društvo -
BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas diplome polaznicima Diplomatske akademije generacije 2014/2015. godine i poručio da su interesi Srbije, u njenoj izbalansiranoj spoljnoj politici, neprikosnoveni.
1 / 4 Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

"U okolnostima povećane kompleksnosti međunarodnih odnosa i povišenih tenzija, Srbija se odlučila za principijelnu i izbalansiranu spoljnu politiku u kojoj su njeni interesi, a ne tuđi, neprikosnoveno prioritetni", rekao je Dačić na otvaranju ceremonije dodele diploma u zgradi Ministarstva spoljnih poslova.

Takođe, kako je rekao, značajno je potpisivanje aneksa Briselskog sporazuma, diplomatske aktivnosti kojima je onemogućeno članstvo Kosova u Unesku, "uspešno" predsedavanje Srbije OEBS-u i organizovanje Ministarskog saveta OEBS-a u Beogradu, kao i veliki broj poseta na najvišem nivou."Spoljna politika Srbije je u potpunosti posvećena dijalogu kao načinu za rešavanje problema", smatra Dačić.

On je polaznicima Diplomatske akademije poručio da svaki državni službenik, naročito diplomata, mora stalno da ima na umu nacionalne ciljeve i potrebu da bude dostojan njihovog ostvarivanja."Ubeđen sam da, ma koliko budući zadaci bili izazovni, neće biti problem onima koji u sebi, u temeljima lične motivacije, prepoznaju i neguju princip koji je suštinski uslov za bavljenje diplomatskim pozivom, a to je jaka svest o neophodnosti služenja opštem dobru", poručio je šef srpske diplomatije.

Dačić je čestitao polaznicima Diplomatske akademije na uspešno završenom Osnovnom programu diplomatske obuke i pozdravio polaznike nove generacije poželevši svima mnogo uspeha u budućem radu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track