DIREKTOR BIA: Srbija je bezbedna zemlja, među migrantima nema povezanih sa ratištem u Siriji
Foto: Printscreen

DIREKTOR BIA: Srbija je bezbedna zemlja, među migrantima nema povezanih sa ratištem u Siriji

Društvo -
Među migrantima se nalaze određene grupe lica koje mi evidentiramo i do sada nismo utvrdili osobe koje su striktno vezane i povezane sa ratištem u Siriji, rekao je Djorđević

BEOGRAD - Srbija je bezbedna država, izjavio je danas direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Đorđević, navodeći da se evidentiraju određene grupe među migrantima koji prolaze kroz našu zemlju, a da do sada nije utvrđeno da su neka lica povezana sa ratištem u Siriji.

"Među migrantima se nalaze određene grupe lica koje mi evidentiramo i do sada nismo utvrdili lica koja su striktno vezana i povezana sa ratištem u Siriji", rekao je Djorđević na konferenciji za novinare.

Đorđević je dodao da će, ukoliko se takva lica pojave, nadležni reagovati na odgovarajući način, u skladu sa zakonima i principima koji se neguju sa partnerima u vezi sa navedenom problematikom.

"Srbija je bezbedna država i nije bilo nekih ekscesa u tom pravcu", naveo je Đorđević.

Govoreći o regionalnoj saradnji u oblasti bezbednosti, on je naveo da je ta saradnja veoma dobra, da je razmena informacija na zavidnom nivou i da čak postoje zajednički paneli i sesije, kao i direktne linije.

"Regionalana sardanja na nivou eks Jugoslavije po pitanju bezbednosnog sektora je na zavidnom novou", rekao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track