DRAMA PORODICE PAVLOVIĆ: Aca plače i zove Ljilju, a ona umire!
Foto: Zorana Jevtić

Masakr u Parizu

DRAMA PORODICE PAVLOVIĆ: Aca plače i zove Ljilju, a ona umire!

Društvo -
Slagao sam zeta da ga Ljilja pozdravlja i da je dobro. Nisam sirotanu mogao da kažem da mu je žena bez svesti i na aparatima, jecajući kaže Rade, brat ranjene Srpkinje

BEOGRAD - Slagao sam Acu da je Ljilja dobro, da je samo malo povređena. Rekao mi je: „Kaži joj da je mnogo volim i da što pre dođe u bolnicu da me poseti. Nedostaje mi, želim da je zagrlim!“ Nisam sirotanu ni mogao da kažem da mu žena možda upravo umire!Kroz suze nam ove potresne rečenice saopštava Rade Žikić, koji je juče hitno iz Kraljeva doputovao u Pariz da poseti sestru Ljiljanu Pavlović Atanasković i zeta Acu Pavlovića, koji su nastradali u jezivom terorističkom napadu koji se u petak desio u Francuskoj.Stezao ga za rukuDok se Aca, koji je jedno vreme bio u komi, uspešno oporavlja, Radetova sestra Ljiljana još uvek je u životnoj opasnosti.- Plašio sam se da će Ljilja umreti, a da je neću videti. Međutim, iako sam ceo put razmišljao o njoj i pripremao sebe da budem jak, kad sam je video kako leži u krevetu nesvesna, prikačena na aparate, stresao sam se i pozlilo mi je. Medicinska sestra morala je da mi pritekne u pomoć i pomogne mi da se ne onesvestim - priča Rade.

 Oboje su doživeli teške povrede... Aco Pavlović i Ljiljana Atanasković Pavlović
Oboje su doživeli teške povrede... Aco Pavlović i Ljiljana Atanasković Pavlović

Ljiljana je, inače, kako njen brat navodi, do sada imala dve operacije, ali će najverovatnije imati još najmanje dve.- Neke gelere su joj izvadili, ali još uvek ima nekoliko u glavi, grudima i leđima. Najopasniji je onaj u glavi. Postoji mogućnost da joj je mozak oštećen. Lekari su mi rekli da će pokušati da je skinu sa aparata, pa ako tako bude mogla da funkcioniše, neće joj dirati taj u glavi - objašnjava Rade i tiho dodaje:- Nakon što sam je video, plašim se da neće preživeti! - a potom briznu u plač.On je juče bio i kod sestrinog supruga, svog zeta Ace, u bolnici na sasvim drugom kraju Pariza. Koliko je njeno stanje ozbiljno Rade nije smeo da mu otkrije.- „Kako je Ljilja? Video si je?! Je l‘ pitala za mene?! Kad će da dođe?“, ispitivao me je Aca plačući dok me čvrsto stezao za ruku umotan u zavoje u bolničkom krevetu. Nisam imao srca da mu kažem istinu! Rekao sam mu da ga ona puno pozdravlja - priča potreseno Rade.Krv na sve straneInače, Ljiljana i Aca povređeni su ispred Stadiona Francuske. Kako je Aca ispričao Radetu, taman su bili završili prodaju šalova i trebalo je da krenu. Ljilja je sedela na torbi u kojoj su se nalazili neprodati šalovi, a Aca je bio na pola metra od nje kad je naišao bombaš-samoubica i razneo se ispred njih.- „Bilo je krvi na sve strane“, kazao mi je Aca, odmahujući glavom kao da još uvek ne veruje šta se desilo - kaže Rade.

Oporavlja se povređena tina Burić operisana u ponedeljak IZDRŽAĆU ZBOG ĆERKI, BEBE I MUŽATina Burić, koja je tokom terorističkih napada u Francuskoj takođe pretrpela ozbiljne povrede, operisana je u ponedeljak i polako se oporavlja.Njena ćerka Julija kaže da ona i njene dve sestre, od kojih jedna ima tek dva meseca, jedva čekaju da zagrle svoju majku.- Čula sam se s mamom. Kaže da je dobro i da se ne brinemo, da će izdržati zbog nas i svog muža - priča Julija i dodaje da majka nedostaje svima, ali najviše najmlađoj ćerki Anđelki, staroj tek dva meseca:- Ja čuvam bebu i brinem o njoj. Hranimo je veštačkim mlekom, ali nije navikla, ponekad je boli stomak - dodaje 18-godišnja Julija.Inače, u ovoj tragediji povređen je i Tinin muž Paolo, koga je geler pogodio u leđa, kao i njena majka Živka, koja je zadobila lakše povrede noge.(R. K.)

Pomoć MSPDAČIĆ MI DAO 650 EVRA DA VIDIM SESTRURade kaže da je u Pariz došao zahvaljujući pomoći Ivice Dačića.- Nisam mogao da izdržim neizvesnost i pozajmio sam novac da krenem. Iz Kraljeva smo stigli do Beograda kad me je pozvala neka žena koja je rekla da je Dačićeva sekretarica i pitala gde smo. Stali smo kod pumpe i u roku od deset minuta ona je došla kolima i donirala nam 650 evra. Beskrajno sam im zahvalan za to.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track