DRI podnela prijave protiv Dinkića, Antića, Vulina, Mrkonjića i drugih državnih fukcionera

Državna revizorska institucija

DRI podnela prijave protiv Dinkića, Antića, Vulina, Mrkonjića i drugih državnih fukcionera

Društvo -
Prijave su podnete nakon objavljivanja 134 izveštaja o reviziji finansija i pravilnosti poslovanja za 2013. godinu, a u okviru Programa revizije za 2014.

BEOGRAD - Državna revizorska institucija (DRI) podnela je 204 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, 17 krivičnih prijava i 19 prijava za privredni prestup protiv bivših i sadašnjih funkcionera među kojima su i Mlađan Dinkcih, Saša Radulović, Goran Knežević, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin, Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić.

U saopštenju te institucije se navodi da su prijave podnete nakon objavljivanja 134 izveštaja o reviziji finansija i pravilnosti poslovanja za 2013. godinu, a u okviru Programa revizije za 2014. godinu.

Zahteve za pokretanje prekršajnog postupka Institucija je podnela zbog, kako se navodi, nepoštovanja odredbi velikog broja zakona među kojima su zakoni o o budžetskom sistemu, budžetu Srbije za 2013. godinu, javnim nabavkama, o zdravstvenoj zaštiti, radu...

Navodi se i da je krivične prijave protiv odgovornih lica Institucija podnela zbog preuzimanja obaveza iznad iznosa određenih aproprijacijama koje su im odobrene za određene namene u budžetskoj godini, nesavesanog rada u službi, kao i krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja.

Pravni timovi i dalje nastavljaju da razmatraju i analiziraju izveštaje o reviziji u vezi sa elementima za podnošenje prijava protiv odgovornih lica u subjektima reviziji koji nisu obuhvaćeni informacijom o podnetim prijavama.

Državna revizorska institucija neće davati detaljnije informacije u vezi sa podnetim zahtevima za pokretanje prekršajnog postupaka, prijavama za privredni prestup i krivičnim prijavama.

Prijave su podnete i protiv Dragana Glamočića, Danila Golubovića, Nebojše Vasiljevića, Predraga Peruničića, Tatjane Matić, Nevene Petrušić, Dragana Vukmirovića, Velimira Radosavljevića i Radomira LJušića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track