EVAKUISAN IZ JEMENA: Muftija Dudić zahvalio se Vučiću zbog pomoći studentu Suadu
Foto: Fejsbuk

Evakuisan ruskim avionom iz Jemena

EVAKUISAN IZ JEMENA: Muftija Dudić zahvalio se Vučiću zbog pomoći studentu Suadu

Društvo -
Dacić je juče evakuisan ruskim avionom iz Jemena, gde je u Sani pohađao Fakultet za islamske studije

NOVI PAZAR - Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji muftija Mevlud Dudić zahvalio je danas srpskim vlastima i svima drugima koji su pomogli da student iz Sjenice Suad Dacić bezbedno napusti Jemen u kom traje građanski rat.

Muftija je zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i diplomatskim predstavništvima muslimanskih zemalja u Beogradu. Dacić je juče evakuisan ruskim avionom iz Jemena, gde je u Sani pohađao Fakultet za islamske studije, a pre toga je u Novom Pazaru završio Medresu IZ u Srbiji. Muftija je 31. marta zatražio od premijera Srbije da pomogne u evakuaciji Dacića. Dudić je na konferenciji za novinare rekao da je Mešihat poslednjih dana preuzeo sve potrebne mere da se Dacić bezbedno vrati kući.

"Napori su urodili plodom, tako da je Dacić juče iz Sane odleteo za Džibuti, a zatim za Moskvu, odakle će večeras doputovati na beogradski aerodrom", rekao je Dudić. U Jemenu je u toku građanski rat između šiitskih pobunjenika i vojske Jemena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track