(FOTO) NA RELACIJI BEOGRAD-NOVI SAD: Pogledajte kako izgleda novi voz na našim prugama
Foto: Tanjug Oksana Toskic

Ugovor sa švajcarskom kompanijom

(FOTO) NA RELACIJI BEOGRAD-NOVI SAD: Pogledajte kako izgleda novi voz na našim prugama

Društvo -
Osim garniture koja će biti uključena u redovan saobraćaj, na prvom levom koloseku železničke stanice Beograd biće postavljena još jedna nova garnitura koju će posetioci moći da obiđu
1 / 5

Železnice će na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu organizovati koferenciju za novinare, nakon čega će novi voz biti uključen u redovan putnički saobraćaj i to kao ICS (Inter Siti Srbija).

Voz će krenuti iz Glavne železničke stanice Beograd u 12 sati za Novi Sad i po redu vožnje stiže u železničku stanicu Novi Sad u 13.33 sati.

Novom elektromotornom garniturom putovaće i redovni putnici na relaciji Beograd - Novi Sad. Osim garniture koja će biti uključena u redovan saobraćaj, na prvom levom koloseku železničke stanice Beograd biće postavljena još jedna nova garnitura koju će posetioci moći da obiđu.

Železnice Srbije su potpisale ugovor sa švajcarskim Štadlerom za isporuku 21 elektromotornog voza marta 2013, a vrednost ugovora je 99 miliona evra i realizuje se iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Do sada je srpskim železnicama isporučeno 17 Štadlerovih vozova i oni će se sukcesivno uključivati u redovan putnički železnički saobraćaj širom Srbije, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja