(FOTO) STEFANOVIĆ: Cilj MUP je da više nijedno dete ne strada u saobraćaju
Foto: MUP Srbije

Smanjena smrtnost mališana

(FOTO) STEFANOVIĆ: Cilj MUP je da više nijedno dete ne strada u saobraćaju

Društvo -
Zato je i pokrenuta akcija koja traje već drugu godinu, tokom koje upozoravamo vozače da je ograničenje u blizini škola 30 kilometara na sat", rekao je Stefanović, ukazavši da pored rigoroznih kontrola učesnika u saobraćaju, policija decu uči saobraćajnim propisima i bezbednom ponašanju
1 / 6 Foto: MUP Srbije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u prethodnih godinu dana smanjena smrtnost dece u saobraćaju, ali da to nije dovoljno jer je cilj MUP-a da nijedno dete ne strada ili bude ugroženo u saobraćaju.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović je danas prisustvovao predavanju u okviru akcije "Bezbednost učenika u školama i saobraćaju" u Osnovnoj školi "Dragan Lukić" na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Stefanović je ukazao da saobraćajna policija i Ministarstvo ne žele da samo 1. septembar bude dan kad se razmišlja o bezbednosti dece.

"Zato je i pokrenuta akcija koja traje već drugu godinu, tokom koje upozoravamo vozače da je ograničenje u blizini škola 30 kilometara na sat", rekao je Stefanović, ukazavši da pored rigoroznih kontrola učesnika u saobraćaju, policija decu uči saobraćajnim propisima i bezbednom ponašanju.

Prema njegovim rečima, tokom septembra u Srbiji će 1.206 policajaca regulisati saobraćaj, obezbeđivaće škole i kontrolisati sve one koji se kreću u blizini škola.

Ministar je napomenuo da je važno da se u taj proces uključe i roditelji i da zajedno sa saobraćajnim policajcima prevode decu preko ulice pre i posle nastave.

Osvrnuvši se na borbu protiv trgovine narkoticima, Stefanović je naglasio da će MUP u toj borbi biti rigorozan, posebno u blizini škola.

Učenici prvog i drugog razreda Osnovne škole "Dragan Lukić" imali su priliku da nauče saobraćajne propise od pripadnika saobraćajne policije i da na poligonu nauče kako da se ponašaju u saobraćaju i pravilno da pređu ulicu. Deci je održano i predavanje o štetnosti droge, a imali su priliku i da vide kako policijski psi otkrivaju narkotike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track