(FOTO) SUD U SIV 2 U SLIKAMA: 100.000 predmeta iz Palate pravde preneto je ovde
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Sudovi i tužilašva počela sa redovnim radom

(FOTO) SUD U SIV 2 U SLIKAMA: 100.000 predmeta iz Palate pravde preneto je ovde

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović u prisustvu predsednice Prvog osnovnog suda Natalije Bobot obišla je jednu od sudnica Prvog osnovnog suda i javnog tužilaštva koji su privremeno smešteni u nekadašnjem SIV 2.

1 / 6 Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Krivična odeljenja beogradskih sudova i javna tužilaštva koja su tokom leta iseljana iz Palate pravde radi njene rekonstrukcije, danas su počela sa redovnim radom na novim adresama.

Ministarka pravde Nela Kuburović obišla je Prvi osnovni sud i Prvo osnovno javno tužilaštvo koji su privremeno smešteni u nekadašnjoj zdradi SIV 2 u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu i od danas rade punim kapacitetom kako je to i planirano.

"Videli smo da su i suđenja počela da se održavaju i kao ministar mogu da budem i te kako zadovoljna što smo nakon manje od dva meseca uspeli da renoviramo tri hiljade kvadrata i da ga prilagodimo za potrebe tužilaštva i suda", rekla je Kuburović nakon obilaska zgrade.

Iz Palate pravde iseljeno je ukupno oko 300.000 predmeta, a samo u zgradu SIV 2 preneto je i složeno oko 100.000.

Vršilac funkcije predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu Natalija Bobot rekla je da je što se tiče suda u novi zgradu preseljeno 7.000 krivičnih predmeta, 35.000 izvršnih predmeta i više od 10.000 predmeta kao i da nijedan predmet nije nestao.

Pored pomenutog suda i tužilaštva, u zgradi u Katanićevoj 15 od danas rade Viši sud i Više javno tužilaštvo u Beogradu, zatim Drugi osnovni sud i parnično i krivično odleljenje i Drugo osnovno javno tužilaštvo.Krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo preseljeni su u zgradu kod kolega iz Parničnog odeljenja tog suda na adresi Bulevar Mihajla Pupina 16.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja