FOTO ISPRAĆAJ NA BATAJNICI: Srpski gardisti otputovali za Moskvu
Foto: Tanjug Sava Radovanović

Dan pobede nad fašizmom

FOTO ISPRAĆAJ NA BATAJNICI: Srpski gardisti otputovali za Moskvu

Društvo -
Na Vojnu paradu u Rusiju otputovalo je 75 pripadnika Vojske Srbije i to sedamdeset dvoje pripadnika Garde VS i po jedan iz jedinica Kopnene vojske, RV i PVO i Komande za obuku
1 / 12 Foto: Tanjug Sava Radovanović

BEOGRAD - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prisustvovao je jutros ispraćaju pripadnika nacionalnog ešelona Vojske Srbije koji će 9. maja, zajedno s 15 000 ruskih vojnika, učestvovati na Vojnoj paradi u Moskvi povodom 70 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Ispraćaju srpskih vojnika, podoficira i oficira, koji će se u naredne dve nedelje u Rusiji pripremati za defile na Crvenom trgu, prisustvovao je i ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Na Vojnu paradu u Rusiju otputovalo je 75 pripadnika Vojske Srbije i to sedamdeset dvoje (među njima su i dve devojke) pripadnika Garde VS i po jedan iz jedinica Kopnene vojske, RV i PVO i Komande za obuku.

Komandant nacionalnog ešelona Vojske Srbije potpukovnik Vladimir Vukajlović, komandant gardijskog bataljona, rekao je da pripadnici vojske u Moskvu odlaze posle dvonedeljne pripreme, spremni i orni da na Crvenom trgu pokažu nivo profesionalne i strojeve osposobljenosti.

- Na paradi ćemo učestvovati kao deo jedinstvenog ešelona, što, s obzirom na zadatke koje svakodnevno obavljamo, za nas ne predstavlja problem.

Već smo dovoljno uvežbavali tokom nedavnih priprema za obeležavanje 200 godina od Drugog srpskog ustanka i Dana Vojske, tako da ćemo u Rusiji, uglavnom, raditi na sinhronizaciji s drugim podešelonima.

Pripadnici Vojske Srbije biće u svečanim uniformama, s poluautomatskim puškama M 59/66, rekao je potpukovnik Vukajlović.

Članovi nacionalnog ešelona Vojske Srbije otputovali su u Moskvu avionom ruske aviokompanije Aeroflot.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja