FRANCUSKA AMBASADORKA MORO: Među poginulima u Nici nema Srba
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić se upisao u Knjigu žalosti

FRANCUSKA AMBASADORKA MORO: Među poginulima u Nici nema Srba

Društvo -

Francuskoj su veoma važne poruke solidarnosti i prijateljstva, jer daju snagu u ovim trenucima posle terorističkog napada u Nici, izjavila je danas ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, u zajedničkom obraćanju medijima sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Moro je istakla da u terorističkom napadu u Nici među poginulima nema Srba, iako ih je bilo dosta među ljudima koji su bili okupljeni u tom francuskom gradu.

Ambasadorka je rekla da je, prema dosadašnjim informacijama, u tom napadu poginulo 81, a povređeno 175 ljudi.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Koliko sada znamo, među poginulima nema državljana Srbije, iako je među ljudima koji su bili okupljni u Nici bilo Srba", rekla je Moro i dodala da je francusko Ministarstvo spoljnih poslova otvorilo Kancelariju za krizne situacije, gde ljudi u slučaju da postoje osobe sa kojima ne mogu da stupe u kontakt mogu da dobiju saopštenja.

Moro je izrazila veliku zahvalnost premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koji je došao da se upiše u Knjigu žalosti povodom te tragedije, navodeći da je Ambasada Francuske primila mnoge poruke tuge i prijateljstva od građana Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Sve te poruke solidarnosti i prijateljstva su nam veoma važne, jer nam to daje snagu u ovim trenucima", istakla je Moro.

Moro je rekla i da Francuzi nisu previše iznenađeni time što se dogodilo, s obzirom da se godinu i po dana ta država nalazi u stanju pripravnosti.

"Veoma visoke mere bezbednosti su na snazi u Francuskoj već neko vreme, što nam je omogućilo da dobro organizujemo neke velike međunarodne manifestacije, poput Konferencije o klimi u decembru 2015., Evropskog prvenstva u fudbalu i Samita Zapadnog Balkana 4. jula u Parizu", rekla je Moro.

Dodala je i da je francuski predsednik Fransoa Oland jutros održao sastanak Saveta za odbranu kako bi se razmotrile sve okolnosti i mere koje treba da budu preduzete i da je odlučeno da vanredno stanje ostane na snazi i da se uvedu dodatne mere bezbednosti, posebno u oblastima putovanja, s obzirom na sezonu i da veliki broj turista ide sa jednog na drugi kraj zemlje.

Poruka Francuske danas je, prema njenim rečima, da treba da se okupimo, budemo jedinstveni i budemo verni vrednostima Republike, koje su proslavljene juče, na Dan republike te zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track