GAŠIĆ SA AMBASADOROM IRAKA: Nivo saradnje treba biti isti kao u doba SFRJ
Foto: Ministarstvo Odbrane

Odbrana

GAŠIĆ SA AMBASADOROM IRAKA: Nivo saradnje treba biti isti kao u doba SFRJ

Društvo -
Ministar odbrane Iraka Kaled Jasin al Obeidi sledeće nedelje trebalo da poseti Sajam naoružanja i vojne opreme "PARTNER 2015", koji se održava u Beogradu od 23. do 26. juna

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je danas sa ambasadorom Iraka u Srbiji Falahom Abdulhasanom Abdulsadom o bilateralnoj saradnji dve zemlje i saradnji u oblasti odbrane.

Kako je saopštilo ministarstvo odbrane, Gašić i Abdulsad su ocenili da partnerstvo dve prijateljske zemlje u narednom periodu treba da dobije pun zamah u svim oblastima, uključujući i oblast odbrane, kako bi bio dosegnut nivo saradnje iz vremena SFRJ.

Gašić je zahvalio ambasadoru Iraka na podršci te države odbrani principa međunarodnog prava i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, što je kako je ocenio ministar, potvrda tradicionalno dobrih odnosa dve države. Dodaje se da bi ministar odbrane Iraka Kaled Jasin al Obeidi sledeće nedelje trebalo da poseti Sajam naoružanja i vojne opreme "PARTNER 2015", koji se održava u Beogradu od 23. do 26. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja