GRADONAČELNIK UKRAO UČENICI PUT U LION: Pobedila na takmičenju i ostala kući!
Foto: Youtube

Bruka i sramota

GRADONAČELNIK UKRAO UČENICI PUT U LION: Pobedila na takmičenju i ostala kući!

Društvo -
Ona na putovanje nije otišla, ali zato je umesto nje u Lionu boravio gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić

Marta Mijajlović, učenica četvrte godine Muzičke škole u Kraljevu, pobedila je na literarnom konkursu povodom manifestacije Dani jorgovana i kao nagradu dobila put u Francusku.Ona na putovanje nije otišla, ali zato je umesto nje u Lionu boravio gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić. Odbor manifestacije Dani jorgovana u dolini vekova i kraljeva raspisao je pre dva meseca konkurs za najbolji literarni rad na temu „Jorgovani ljubavi u dolini vekova i kraljeva“. Nagrada za dva najbolja rada, učenika i učenicu, bila je odlazak u Francusku, tačnije Lion, Kan i Nicu, gde je bio planiran nastavak održavanja manifestacije Dani jorgovana.

Marta Mijajlović, učenica četvrte godine Muzičke škole u Kraljevu, pobedila na tom konkursu, čak je u Beogradu na promociji manifestacije pročitala svoj sastav, ali u Francusku nije otputovala.- Ne mogu da verujem da neko ovako može da se igra s mladim životima. Pozvali smo direktorku Muzičke škole da pitamo o čemu se radi. Dobila sam odgovor da ne zna o čemu je tu reč i da je čula da Marta neće ići u Francusku.

Majka: Sraman čin

Ali, kako čujem, zato je gradonačelnik Kraljeva otputovao. Nemam reči za jedan ovako sraman čin - kaže za Martina majka Gordana Jovićević Mijajlović.

Kako se saznaje, plan je bio da iz Kraljeva krene autobus sa oko 50 ljudi. Onda je taj broj smanjen na 30, pa na njih osmoro i na kraju je otišao samo Tomislav Ilić, gradonačelnik, koji je član Nove Srbije Velimira Ilića.

- Tačno je da sam bio sam u Lionu. Otišao sam i vratio se avionom jer je morao neko iz Srbije da prisustvuje centralnom događaju. Što se tiče izostanka nagrađene devojčice, mislim da je tu zakazala srpska dijaspora, koja je sve to organizovala. Ali ostao je odlazak u Kan i Nicu, gde će takođe biti promovisani Dani jorgovana - objašnjava Tomislav Ilić.

Udruženje: Mi nemamo para

Na kraju teksta konkursa za izbor najboljeg literarnog rada, umesto imena organizatora, stajao je samo odbor manifestacije. Odgovor na ovo pitanje pokušali smo da pronađemo u društvu „Jelena Anžujska“, koje se bavi negovanjem tradicije Dani jorgovana. Dobili smo izjavu da niko iz njihovog udruženja nije išao i da ne znaju ko je u Francuskoj bio s gradonačelnikom. - Mi nemamo sredstava i nismo mogli da obećamo nekome da će putovati u Francusku - kaže za „Blic“ Slavica Glišović iz Udruženja „Jelena Anžujska“.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track